Liefde en Gelato

Liefde en GelatoLiefde en Gelato
Geschreven door Jenna Evans Welch
Uitgegeven door HarperCollins NL | 5 juli 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 312
Goodreads
four-stars

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat...

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo...

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Als je Liefde en Gelato in de kast heb staan moet je hem eruit halen wanneer het heerlijk zomer weer is. Wanneer je buiten met een ijsje in de zon of in de schaduw kunt gaan zitten. Dat zijn de perfecte omstandigheden om dit boek te lezen. Maar je moet niet vergeten dat je ook tijd nodig hebt. Eenmaal begonnen betekent ook dat hij zo uit gaat.

Na het overlijden van Lina’s moeder gaat Lina een zomer in Italië wonen bij haar vader. Alleen Lina heeft haar vader nog nooit gezien of gesproken. Vanaf het eerste moment is het een klein beetje awkward tussen Howard en Lina maar het gaat beter. Wanneer Lina het dagboek van haar moeder krijgt begint alles pas. De zoektocht met het dagboek is mijn favoriete deel van het hele verhaal. Door Florence maakt Lina als het ware een tocht die haar moeder ook gemaakt heeft. Het was prachtig om over te lezen vooral omdat ik er ook ben geweest. De meeste toeristische plekken komen mij bekend voor namelijk.

Liefde en Gelato is een luchtig boek waar je zo door heen vliegt. Lina is een personage om van te houden. Dan heb ik het nog niet eens over Ren, geval instalove en dan niet alleen bij Lina. Dat was echt heel erg vanaf mijn kant. Vanaf het eerste contact tussen Lina en Ren voelde ik de vlinders vliegen. Niet lang daarna voelde Lina ze ook vliegen. Om het nog leuker te maken ik heb zelfs gehuild om Ren.

Liefde en Gelato is een groot succes bij mij. Ik heb door het hele verhaal heen enorm genoten van alle personages. Ik kreeg zelf enorm veel zin in Italiaans eten en natuurlijk om te gaan reizen. Ik zou het niet erg vinden om terug naar Italië te gaan. Het verhaal is lief en schattig vanaf het eerste moment en ik ben een klein beetje verliefd geworden. Als je Liefde en gelato nog niet gelezen hebt dan heb ik een advies. Pak het boek op en ga het lezen.

Ik wil uitgeverij Harper Collins heel erg bedanken voor het toesturen van een exemplaar van Liefde en Gelato


Geef een reactie

CommentLuv badge