Losgelaten

LosgelatenLosgelaten
Geschreven door M.G. Reyes
Series: Emancipated #1
Andere boeken in deze serie: Aangeschoten
Uitgegeven door HarperCollins NL | 3 november 2015
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 352
Goodreads
three-half-stars

Wat gebeurt er als zes heel verschillende jongeren om zes heel verschillende redenen samen in een strandhuis gaan wonen zonder bemoeizuchtige ouders die op hen letten? De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de nerd. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal iets te verbergen.

Losgelaten vertelt het verhaal van zes jongeren die in een huis gaan wonen. Zij worden als het waren losgelaten door hun ouders, ze moeten nu dus voor zichzelf gaan zorgen. Samen wonen ze in een strandhuis in Venice Beach, Los Angeles. De mooie locatie is een goede setting voor dit verhaal. Omdat de jongeren niet allemaal hetzelfde zijn, is het verhaal misschien wel zo interessant.

Losgelaten viel mij wat tegen. Het voelde alsof dit boek, het eerste boek in de serie, een kennismaking is met de personages en dat de rest van het verhaal in de volgende boeken pas gaat komen. M. G. Reyes neemt namelijk wel lang de tijd om de situatie te beschrijven waardoor er eigenlijk geen spanning is in het boek. Op dat vlak viel het mij heel erg tegen.

Het verhaal van Losgelaten leek mij wel interessant. Zes jongeren die heel erg van elkaar verschillen, die dan in een huis gaan wonen. Klinkt een beetje als een hoop drama bij elkaar.  En op de achterflap stond dat ze allemaal een geheim hebben. Vooral dat laatste trok mijn aandacht. Ik was heel erg benieuwd hoe M.G. Reyes dit in een boek heeft weten te verwerken. De personages waren wat oppervlakkig naar mijn mening, er zat weinig diepgang in. Ze leken zich ook niet te ontwikkelen. Zal dit in de komende boeken nog gaan komen? Daar zit ik wel een beetje mee namelijk. Wat mijn aandacht trekt is het laatste hoofdstuk, gaat er nu eindelijk iets spannends gebeuren?

Het tweede boek verschijnt namelijk pas in mei in het Engels, dus de Nederlandse vertaling zal nog wel even op zich laten wachten.


Geef een reactie

CommentLuv badge