Mea Culpa

Mea CulpaMea Culpa
Geschreven door Clare Mackintosh
Uitgegeven door De fontein | 1 maart 2016
Genres: Thriller
Pages: 384
Goodreads
five-stars

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door.

In een fractie van een seconde verandert Jenna's wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.

Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien...

Als ik Mea Culpa in een woord moet omschrijven is het wauw. Ik ben serieus zwaar onder de indruk van dit verhaal. Ik dacht in het begin echt niet dat het erg spannend zou worden. De spanning wordt namelijk zeer gelijkmatige door het hele verhaal heen opgebouwd. Ik hou er wel van, dat is een ding.

Mea Culpa is in twee delen gesplitst. Deel een is zeg maar een voorbereiding op het tweede deel. Daarom las deel een veel minder snel en prettig weg  dan deel twee. In deel een maak je kennis met Jenna, die in een afgelegen dorp in Wales komt wonen. Ze kent er niemand, wat ook de bedoeling is. Daarnaast maak je kennis met rechercheur Ray. Door het eerste deel heen vertelt zowel Ray als Jenna zijn of haar eigen verhaal. Maar dan komt deel twee. Hou je vast want nu begint het verhaal pas echt. Na de laatste bladzijde van deel een gelezen te hebben moet je vast what tha fuck gedenkt hebben. Zo zat ik in ieder geval wel. Het was alsof het verhaal nu pas begon.

Mea Culpa heeft mij echt verrast. Je ziet in het eerste deel duidelijk hoe de ‘normale’ levens zijn. Je leert de belangrijkste personages kennen en maakt kennis met het onderzoek van Ray. Ik voelde duidelijk dat dit de aanloop was naar een groter iets, maar ik had geen idee wat het zou zijn. En welke omvang het daadwerkelijk had. Mea Culpa heeft mij hierin enorm verrast. Ik had het zeker niet zien aankomen.

View Spoiler »
View Spoiler »


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge