Mijn favoriet van mei

favoriet van mei

In april had ik helaas niet mijn favoriete boek van de maand gekozen maar nu ga ik dat wel doen. Mei was wat betreft het lezen een extreem goede maand voor mij. Ik las maar liefst negentien boeken in mei. Benieuwd naar mijn favoriet van mei?

Deze boeken las in mei:

Onyx – Jennifer L. Armentrout
Omhulde stad – Ransom Riggs
Bibliotheek der zielen – Ransom Riggs
De ijzeren prins – Cassandra Clare
De Reiziger – Diana Gabaldon
De ijzeren prinses -Cassandra Clare
Black eyed susans – Julia Hearberlin
Ik ben nummer vier – Pittacus Lore
Alles wat je lief is – Nicola Yoon
De kracht van zes – Pittacus Lore
Gebr. – Ted van Lieshout
De opkomst van negen – Pittacus Lore
The unexpected everything – Morgan Matson
De val van vijf – Pittacus Lore
Januari – Audrey Carlan
De wraak van zeven – Pittacus Lore
Het lot van tien – Pittacus Lore
Tess staat voor het blok – Lindsey Kelk

Ik heb hiervan heel veel boeken met 5 sterren beloond. Maar er is een boek, die iedereen kan lezen, die maar in mijn hoofd blijft. Zo zit hij daar al vanaf februari toen ik voor het eerst over dat boek hoorde. Mijn favoriet van mei is geworden: Black eyed susans van Julia Hearberlin.

Je kan hier mijn recensie over Black eyed susans nog een keer rustig door lezen.

Black eyed susans is een thriller waarvan ik denk dat iedereen daar wel van houdt. Het hele boek door wordt de spanning op gebouwd en in de laatste pagina´s van het laatste hoofdstuk komen alle puzzelstukjes samen.

Mij sprak het verhaal over de Black eyed suans heel erg aan. Hoe het verleden van Tessa haar achterna zit in het heden wordt besproken maar het moment waar het allemaal om gaat is het tijdstip van de moorden. Niemand weet namelijk wat er gebeurd is tot het einde van het verhaal. Door kleine flashbacks krijg je een klein beetje te weten wat er gebeurd is maar je weet niks zeker.

Daarnaast is de ontknoping van Black eyed susans ijzersterk! Het verhaal is sowieso al een page turner. Maar wanneer je bij het einde komt geloof je je eigen ogen niet. Ik heb met open mond zitten lezen. Ik was verbaasd. Dat maakt een thriller nou een goede thriller.

Heb jij Black eyed susans al gelezen? Ik zeg zeker doen!


Geef een reactie

CommentLuv badge