Mijn favoriete boekenblogs

Vandaag besluit ik eens iemand anders in het zonnetje te zetten. Vandaag is het de beurt aan alle fantastische mensen die dezelfde passie delen als ik. Diegene die net als ik hun hart en ziel in hun blog stoppen en dat is te zien. Vandaag som ik de blogs op waar ik vaak een kijkje neem omdat ze de moeite waard zijn. – Klik op de headers om doorgestuurd te worden naar de blogs-

We beginnen met een van mijn vriendinnen. Marielle deelt mijn liefde voor New Adult boeken en schrijft zelf ook. Voordat ik haar persoonlijk kende volgde in Duntax al. Waarom je op Duntax moet kijken? Omdat Marielle zo ontzettend veel New Adult boeken leest, er zit altijd wel wat tussen wat je nog niet kent. Daarnaast schrijft ze recensies over andere boeken en andere leuke artikelen die de moeite waard zijn.

Pluizenbol wordt onderhouden door Liz. Liz heeft de gewoonte om, net als ik, veel te lezen in een maand tijd. Yes nog zo’n iemand die mijn tempo bij kan houden. Waarom moet je Pluizenbol volgen? Omdat Liz echt bijna alles leest, hierdoor zit er bijna altijd wel wat voor jou tussen. Daarnaast is ze altijd eerlijk en kan ze iedereen goed adviseren of een boek bij je past.

Vivian schrijft niet alleen op The Book Review maar onderhoudt daarnaast nog een persoonlijke blog Vivian’s Vocabulaire. Ik heb respect voor haar, hoe ze het vol houdt om twee blogs draaiende te houden. Waarom ik The Book Review volg? Omdat er niet alleen recensies online komen. Vivian schrijft waanzinnig goede columns die zeker de moeite waard zijn om naar te kijken.

We gaan verder met de eerste boekenblog die ik volgde en die mij inspireerde om te gaan bloggen. Emmy is een echte ondernemer. Niet alleen heeft zij een succesvolle blog, ze heeft ook nog haar eigen kaarsenwinkeltje Letter’s & Lights! Waarom ik Zon en Maan volg? Ze is oprecht, heeft een fijne schrijfstijl en daarnaast leest ze alles. Ik kan het niet anders verwoorden dan dit.

En we gaan weer door. Deze keer een mannelijke blogger, Joost. Op zijn blog Nerdy Geeky Fanboy deelt hij zijn liefde voor boeken, merchandise en de boeken van Sarah Moore Fitzgerald. Ja dat laatste had een speciale vermelding nodig, want Joost kan jij het ontkennen? Denk het niet he. Waarom ik Nerdy Geeky Fanboy volg? Omdat de boeken die hij leest vaak op mijn TBR staan, of dat ik ze al gelezen heb. Dan kijk ik of A) het boek wat voor mij is of B) kijk ik wat Joost van het boek vond en of dat overeenkomt met mijn mening.

Ik ga door met een Belgische blogger. Zwartraafje volg ik ook al best een tijd. Wat ik het leukste vind? Dat Liesbeth voor een header gekozen heeft waar A) haar blognaam niet in voor komt, letterlijk dan en B) er geen boeken in haar header te vinden zijn. Waarom moet jij Zwartraafje volgen? Omdat ze naast haar recensies andere hele toffe artikelen post zoals haar bloggers vriendenboekje.

Laurie’s Bookshelf ken ik zelf nog niet zo heel lang. Het is dat ik Laurie leerde kennen omdat zij ook ambassadeur van de TLC is. Waarom ben ik haar gaan volgen en waarom moet jij haar volgen? Laurie leest boeken die net uit zijn, dus als je een boek voorbij ziet komen kun je kijken wat zij ervan vindt. Kom je toevallig vlak daarna in de boekhandel, of ben je daar al. Dan kun je altijd terug denken aan wat zij ervan vond en een goede keuze maken. Daarnaast vond ik haar blog over haar zomervakantie heel tof en inspirerend.

Ik ga verder met een nog onbekende en nieuw ontdekte blog: Boekwereld. Kirsten en ik hebben zo af en toe contact, waarin ik haar adviseer wat zij moet lezen en andersom. Mijn indruk van haar is dat zij heel vriendelijk is. Zo komt ze op haar blog ook over.  Je moet haar echt benaderen voor advies. Voor leuke tags kun je altijd bij Boekwereld zijn! Ook voor recensies, boekhauls en andere artikelen hoor!

Welke van deze blogs kende jullie al? En welke gaan jullie vandaag nog bekijken let me know! Ook als je nog andere toffe boekenblogs kent die niet genoemd zijn, volgende keer meer met andere bloggers die in het zonnetje gezet worden.


7 Comments

 • Do

  augustus 6, 2017

  Leuke blogpost. Ik kende Duntax nog niet maar ik ga zeker een kijkje nemen. Mijn favoriete blogs zijn inderdaad Zon & Maan, maar ik vind Leave no story behind en Dutch Book Chick erg leuk 🙂

  Reply
 • Emmy

  augustus 7, 2017

  Ahhh wat lief dat je mij noemt! Ik kijk zelf graag op veel verschillende blogs. Heerlijk om tussen mijn bloglovin’ feed te scrollen naar toffe artikelen. Maar ook via facebook kom ik geregeld toffe nieuwe blogs tegen.
  Emmy onlangs geplaatst…Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa MeyerMy Profile

  Reply
 • zwartraafje

  augustus 7, 2017

  Oh, wat leuk om mijn blog in dit lijstje te zien verschijnen. Dankjewel Jaike! xxx

  Reply
 • Monica MyPerfectBookLife

  augustus 7, 2017

  Oeh leuk! Zo kom je nog eens nieuwe blogs tegen! 🙂

  Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  augustus 7, 2017

  Wat leuk dat je mij noemt Jaike! En nee, mijn liefde voor de boeken van Sarah Moore Fitzgerald kan ik zeker niet ontkennen, haha 😀

  Reply
 • Kirsten (Boekwereld)

  augustus 19, 2017

  Hey wat leuk dat ik mijn blog hier tegenkom 🙂 Ik word hier heel blij van, dankjewel! xx

  Reply
 • Vivian

  september 19, 2017

  Ah wat onwijs leuk dat je mij ertussen hebt gezet (en wat stom dat ik dat nu pas zie haha, sorry!). Ik vind veel van de blogs die je noemt ook echt tof, en jouw blog natuurlijk ook!
  Vivian onlangs geplaatst…Blogtour | Ster van Acht – Jennifer Murgia (+ giveaway!)My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge