Mijn favorieten van 2016

 

mijn favorieten van 2016

Heb ik jullie al een gelukkig nieuwjaar gewenst? Zo niet dan krijg je de allerbeste wensen van mij voor 2017. Vandaag kom ik met nog een terugblik op 2016. Maar in plaats van over mijzelf te praten, praat ik over de hoogtepunten in de boekenwereld en wat ik allemaal gezien heb.

2016 begon met een boek van mijn favoriete auteurs. Alexandra Bracken komt met een nieuw boek genaamd Passenger.

favoriet van 2016Passage, n.
i. A brief section of music composed of a series of notes and flourishes.
ii. A journey by water; a voyage.
iii. The transition from one place to another, across space and time.

In one devastating night, violin prodigy Etta Spencer loses everything she knows and loves. Thrust into an unfamiliar world by a stranger with a dangerous agenda, Etta is certain of only one thing: she has traveled not just miles but years from home. And she’s inherited a legacy she knows nothing about from a family whose existence she’s never heard of. Until now.

Nicholas Carter is content with his life at sea, free from the Ironwoods—a powerful family in the colonies—and the servitude he’s known at their hands. But with the arrival of an unusual passenger on his ship comes the insistent pull of the past that he can’t escape and the family that won’t let him go so easily. Now the Ironwoods are searching for a stolen object of untold value, one they believe only Etta, Nicholas’ passenger, can find. In order to protect her, he must ensure she brings it back to them—whether she wants to or not.

Together, Etta and Nicholas embark on a perilous journey across centuries and continents, piecing together clues left behind by the traveler who will do anything to keep the object out of the Ironwoods’ grasp. But as they get closer to the truth of their search, and the deadly game the Ironwoods are playing, treacherous forces threaten to separate Etta not only from Nicholas but from her path home… forever.

Kan je zien waarom ik hier fan van ben? Een hallo piraten en ten tweede Alexandra Bracken is een top auteur! Toevallig is net het tweede deel in deze duologie uit en kan ik niet wachten om verder te lezen. Heb je Passenger nog niet gelezen ga je dan schamen?

mijn favorieten van

Voor de Colleen Hoover fans is er ook groot nieuws. Nou ja groot nieuws? Ik las namelijk November 9 en om eerlijk te zijn is dit een van de mooiste boeken die ik ooit van Colleen Hoover. Ik kan November 9 zeker meetellen als een van de hoogtepunten van 2016.

mijn favorieten van

Een boek die zeker genoemd moet worden in mijn favorieten van 2016 is A court of mist and fury. Om te beginnen vond ik hem een week eerder al in de boekhandel waardoor ik vrij snel kon startte in ACOMAF. Maar jongens even serieus deze serie is mind blowing en moet door iedereen wel gelezen worden.

mijn favorieten van

Een thriller waar ik helemaal van onder de indruk was was toch wel Black eyed Susans. Als ik er nu, bijna een jaar later, aan terug denk denk ik nog steeds oh mijn god. Sowieso dat ik deze nog een keer wil gaan herlezen. Wanneer dit is weet ik nog niet maar de tijd komt er zeker voor.

mijn favorieten van 2016

In 2016 startte ik ook met iets geheel nieuws. Ik kreeg het e-book van Januari, het eerste boek in de Calender Girl serie, in mijn mail. Niet wetende of ik deze wilde recenseren zette ik hem in de wacht. Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en begon ik aan het boek. Inmiddels weet ik niet beter en moet ik nog beginnen aan de laatste bundel.

mijn favorieten van 2016

Ik beloof je dit is het enerlaatste boek die mijn 2016 veranderde. Zo las ik  54 minuten van Marieke Nijkamp. Dit boek heeft mijn hoofd op zijn kop gezet. Ik weet nog goed dat ik in de trein zat en de laatste hoofdstukken las. Ik ging helemaal kapot. Ik had er weken later nog last van dat ik hem gelezen heb.

mijn favoriet van 2016

Ik wil afsluiten met het feit dat nog een van mijn favoriete auteurs een nieuw boek uit bracht. Zo begon 2016 en zo wil ik het ook afsluiten. Ik heb het nu natuurlijk over Heartless. Dit boek is precies wat ik van Marissa Meyer verwachtte. Personages die goed neergezet zijn en een dosis spanning aan het einde. Nu ik erover na denk ga ik binnenkort The lunar chronicles maar nog eens lezen.

2016 was ook het jaar van de tv series voor mij. Ik heb echt ontzettend veel gekeken. Onder andere Modern family. In een paar weken tijd heb ik dus alle afleveringen gezien van deze serie. Ik heb seizoen een tot en met zeven gekeken, toen der tijd was seizoen acht nog niet uit. Ik kan dit iedereen aanraden om te gaan doen.

Hetzelfde deed ik eigenlijk ook met How I met your mother en Breaking bad. Nog twee series die ik vanaf het begin tot het einde gebingewatched hebt. Alleen met Breaking Bad ben ik in seizoen 4 gestopt. Ik moet nog 17 afleveringen kijken maar ik durf niet door te kijken.

Vanaf begin 2016 keek ik al uit naar november. Eindelijk zou voor mij het langverwachte Fantastic Beasts and where to find them uit komen. Ik moet eerlijk zijn, ik heb hem niet een maar twee keer in de bioscoop gezien en ik zou zo nog eens gaan. Ondanks alle verschillen met de Harry Potter serie is het toch een succes.

Wat zijn jouw hoogtepunten uit 2016?


2 Comments

 • Rowan

  januari 10, 2017

  Ik vond Hof van Mist en Woede ook geweldig! Ik ga zeker meteen deel 3 kopen dit jaar als die uitkomt. En Passengers en Heartless wil ik nog heel graag lezen. 🙂

  Reply
 • Saartje

  januari 12, 2017

  Black Eyed Susans en 54 minuten zou ik ook nog graag lezen, zeker na jouw positieve reactie.
  Saartje onlangs geplaatst…Wishlist Wednesday (#2)My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge