Morgen toen de oorlog begon

Morgen toen de oorlog begonMorgen toen de oorlog begon
Geschreven door John Marsden
Series: Tomorrow #1
Uitgegeven door Gottmer | 1993
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Zeven Australische jongeren gaan met elkaar kamperen. Dat doen ze op een afgelegen plek in de wildernis, die 'De Hel' heet. Als de luie, heerlijke vakantie is afgelopen, gaan ze terug naar huis. Al snel wordt duidelijk dat tijdens hun afwezigheid oorlog in hun land is uitgebroken. De eerste reactie bestaat uit grote angst en verwarring. De ontreddering maakt langzaam plaats voor georganiseerde actie. Ze proberen te overleven en tegelijkertijd de vijand te ondermijnen.

Een boek die ik tien jaar geleden las? Dan heb ik het zeker over Morgen toen de oorlog begon. Ik las dit boek tien jaar geleden. Onlangs vond ik hem terug en wilde ik weten wat ik er nu van zou vinden.

Ellie, Homer, Fi, Lee, Robyn, Kevin, Corrie en Chris gaan kamperen. Wanneer zij terug komen is hun thuis overgenomen. Hun ouders zitten in strafkampen of zijn vermoord. Niet wetend door wie dit gedaan is gaat de groep op pad. Op pad om de vijand uit te schakelen.

Tien jaar geleden vond ik dat Morgen toen de oorlog begon al behoorlijk eng aanvoelde. Het voelde alsof zoiets elk moment zou kunnen gebeuren. Ik heb met kippenvel zitten lezen. Heel aandachtig om te zorgen dat ik niks zou missen. Want je wilt niks missen.

Morgen toen de oorlog begon voelt een beetje aan als een grote actiefilm. Er gebeurt super veel, keer op keer weten ze mij te verassen.  Ik zeg niet dat ik mij nog veel details herinner want anders was ik echt niet zo verrast geweest.

Wat mij een klein beetje tegen viel was dat Ellie het verhaal vertelde. Als er van alle personages er een is waar ik het minste mee heb dan is het Ellie wel. Dit vind ik erg jammer en stiekem hoop ik dat het perspectief in de andere boeken gaat veranderen.

Als je dit leest moet je echt Morgen toen de oorlog begon gaan lezen. Dit is echt een heel tof voorbeeld van een jeugdboek die nu nog steeds hartstikke leuk is om te lezen. Ik kan niet wachten totdat ik de rest van de serie nog een keer kan lezen. Ik ben namelijk benieuwd hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen.


One Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    augustus 22, 2017

    Ik heb dit boek echt jaren geleden gekocht, maar nog nooit gelezen. Wel een keertje doen dus! 😀

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge