Muggenland

MuggenlandMuggenland
Geschreven door David Arnold
Uitgegeven door Blossom Books | juli 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 344
Goodreads
three-half-stars

Ik ben een verzameling van rariteiten, een circus van neuronen en elektronen: mijn hart is de circusdirecteur, mijn ziel is een trapezeartiest en de wereld is mijn publiek. Het klinkt vreemd, want dat is het, en dat is het, omdat ik vreemd ben.

Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden.

Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar échte thuis en échte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

De kids of appetite vond ik ronduit geweldig. Ik heb niet meer woorden nodig om te omschrijven. Daarna verscheen Muggenland, wat David Arnolds debuut is pas hier in Nederland. Na Kids of Appetite heb ik misschien wel wat hoge verwachtingen maar vooral was ik heel erg nieuwsgierig naar een nieuw verhaal van David Arnold.

Maak kennis met Mim. Mim is niet okay. Haar vader en zijn nieuwe vriendin gaan verhuizen naar Mississippi, Mim moet alles wat vertrouwd is achter zich laten. Het liefst was ze bij haar moeder gebleven maar dat kon helaas niet. Wanneer Mim hoort dat haar moeder ziek is vertrekt ze halsoverkop om haar moeder te bezoeken.

Muggenland is een one of a kind boek. Het is uniek, iets wat je niet vaker ziet. Het was verfrissend om mee te gaan op de roadtrip van Mim. Onderweg ontmoet ze Beck en Walt, wat het beste is dat er in het hele boek gebeurt.

Ik vind het verhaal maar moeilijk op gang komen. Ik heb de eerste 150 pagina’s echt zitten worstelen om door het verhaal heen te komen. Naar mijn idee haalde de brieven naar Isabel de snelheid uit het verhaal. Ik ben hier een klein beetje teleurgesteld door.

Vanaf het moment dat Arlene in het verhaal zat werd alles beter. Er kwam wat meer pit in het verhaal. Niet snel daarna kwam Mim Walt en Beck tegen. Vanaf dat moment begon ik pas echt van het verhaal te genieten.

Het voelde alsof Muggenland het voorprogramma is voor De kids of appetite. Ik ben zeker niet teleurgesteld in David Arnold. Muggenland is een geweldig debuut. Ik bleef het alleen maar met Kids of Appetite vergelijken, waardoor het een beetje tegenviel.


Geef een reactie

CommentLuv badge