NaNoWriMo 2017 wat ga ik doen

Het klinkt misschien raar maar ik ben best wel zenuwachtig voor NaNoWriMo dit jaar. Afgelopen jaar had ik weinig te verliezen maar nu wil ik die 50k echt heel graag halen. Vandaag vertel ik iets meer over de plannen die ik gemaakt heb, of niet.

Voor iedereen die niet weet wat NaNoWriMo is leg ik het nog even uit. Het is een soort schrijfwedstrijd waarbij je probeert 50 000 woorden in de maand november te schrijven. Als je de 50k gehaald heb ben je een winnaar van NaNoWriMo van het jaar dat je mee doet. In 30 dagen 50k woorden schrijven komt neer op 1667 per dag.

Ik heb zelf de afgelopen twee jaar mee gedaan. Toen had ik echt super veel voorbereiding gedaan. Ik moet toegeven dat ik dit jaar nog niks aan voorbereiding op papier heb. Ik heb een klein pinterest moodboard gemaakt maar of ik die ga gebruiken weet ik nog niet.

Ik weet niet eens in welk genre ik wil gaan schrijven. Van dat pinterest board is het de bedoeling dat het een New Adult wordt. Hieronder een korte samenvatting van wat ik bedacht had:

Danielle en Jamie hebben een eind achter hun relatie gezet. Maar Danielle wil koste wat het kost Jamie terug. Twee maanden na het einde van hun relatie komt Danielle Jamie’s tweelingsbroer tegen. Samen beleven ze een wilde nacht. De dag daarna staat Jamie voor Danielle’s deur, hij gaat op een knie zitten en vraagt of Danielle met hem wilt trouwen. Wanneer ze samen bij de familie van Jamie komen breekt de hel los.

Ik weet niet goed wat ik hier mee aan moet. Maar ik heb nog een week om dat te bedenken. Daarnaast heb ik een schrijfopdracht voor Engels hier nog liggen. Ik moet hiervoor een horror verhaal bedenken. Ik heb een ruwe opzet hiervoor gemaakt:

Een klas vol jongeren verandert binnen enkele minuten in een horror verhaal wanneer de docent begint met het opeten van een van de studenten. Iedereen moet toekijken totdat de laatste leerling weg is.

Nee zoals je kan zien heb ik zelf nog geen idee. Ik heb er nog een week om over na te denken. Laat mij weten wat je van deze twee concepten vindt en of jijzelf mee gaat doen aan NaNo.


Geef een reactie

CommentLuv badge