NaNoWriMo 2017

Vol goede moed begon ik in november aan NaNoWriMo. Vandaag vertel ik meer over dit avontuur, hoe het gegaan is en wat ik van het hele proces vind. Voordat je dit artikel gaat lezen wil ik je een ding meegeven: voor mij is meedoen belangrijker dan winnen.

Zo een maand vol met stress, de gedachte van shit ik moet 50k woorden schrijven sloeg op dag een al toe. Ik had toen nog niet door dat het de eerste van november was. Ik begon met een achterstand.
NaNO vs Jaike 1-0

Maar ik sloeg hard terug met bijna 3k woorden op een dag. Dat lukt mij meerdere keren om te doen. Ik ben hier heel trots op.
NaNo vs Jaike 1-1

Maar toen kwam ik erachter dat het verhaal waar ik in eerste gedachte aan zat te werken hem niet ging worden. Dus ik switchte naar mijn oude verhaal van vorig jaar. Ik besloot om die helemaal overnieuw te gaan maken. Hierdoor kreeg ik zo veel inspiratie en kwam ik in een fijne mood terecht.
NaNo vs Jaike 1-2

Maar toen werd ik ziek. De buikpijn werd zo erg dat ik mij helemaal niet meer op mijn schrijfsel kon concentreren. Ik besloot om te stoppen. Maar ik heb in 16 dagen wel mooi 20k geschreven. Het is een prestatie waar ik ontzettend trots op ben.

En nu? Ik ben heel erg blij dat ik gestopt ben en het niet geforceerd heb. Ik en blij met de kwaliteit van mijn verhaal en ik ga deze zeker nog doorschrijven.

Hoe was jullie NaNoWriMo?


Geef een reactie

CommentLuv badge