November 9

November 9November 9
Geschreven door Colleen Hoover
Uitgegeven door Simon & Schuster | 10 november 2015
Genres: New adult
Pages: 310
Goodreads
four-stars

Fallon meets Ben, an aspiring novelist, the day before her scheduled cross-country move. Their untimely attraction leads them to spend Fallon’s last day in L.A. together, and her eventful life becomes the creative inspiration Ben has always sought for his novel. Over time and amidst the various relationships and tribulations of their own separate lives, they continue to meet on the same date every year. Until one day Fallon becomes unsure if Ben has been telling her the truth or fabricating a perfect reality for the sake of the ultimate plot twist.

Op 9 november, november 9, ontmoet Ben Fallon. Ze spreken af om elk jaar op november 9 elkaar weer te ontmoeten. In ieder geval voor de komende vijf jaar. Maar houden ze het vol om elkaar maar een dag per jaar te zien?

Ik hou van de boeken van Colleen Hoover. Laat dat geen geheim zijn. November 9 is anders dan de andere boeken van Colleen Hoover. Je leest maar over een dag in het jaar. En dat dan vijf jaar lang.

Ben ontmoet Fallon. Het lijkt alsof die twee elkaar al langer kennen. Ben is een schrijver en wilt beginnen aan zijn eerste boek. Fallon is een echte lezer daar in tegen. Misschien wel Ben’s eerste fan. Ben wilt dus zijn ontmoeting met Fallon gebruiken in zijn boek. Dat maakt voor mij het verhaal af. Dat boek van Ben. Wanneer je daar komt weet je dat het tijd is voor de zakdoeken en een kop thee. Dit is niet iets wat je snel vergeet.

Ben en Fallon zijn twee unieke personages. Het is niet dat je ze in elk boek terug vindt. Nee Ben en Fallon zijn een beetje zoals ons. Wij lezen en schrijven toch ook graag. Ik ben wel wat meer een Fallon dan een Ben. Maar dat kan je pret niet bederven.

November 9 is dus opgedeeld in vijf jaar. Vijf keer 9 november. Elk jaar lees je vanuit het perspectief van Ben en Fallon hoe zij die dag meemaken. Fallon zit in New York terwijl Ben in L.A. zit. Geen kans dat ze elkaar eerder tegenkomen. Maar die ene dag in het jaar is bijzonder voor ze. Zelf zou ik het niet kunnen, hem maar een dag in het jaar zien. Maar Colleen Hoover heeft er iets moois van gemaakt.


One Comments

  • Ayla

    januari 26, 2016

    Klinkt goed! Deze wil ik ook heel graag lezen!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge