Obsedian

ObsedianObsedian
Geschreven door Jennifer L. Armentrout
Series: Lux #1
Andere boeken in deze serie: Onyx, Opal, Origin
Uitgegeven door Entangled | 8 mei 2012
Genres: Fantasy, Paranormaal, Young Adult
Pages: 335
Goodreads
five-stars

Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring… until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something… unexpected happens.

The hot alien living next door marks me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

If I don’t kill him first, that is.

Heb ik al gezegd dat ik van de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout hou? Dan doe ik dat nog een keer, ik heb haar NA serie, Wacht op mij al gelezen. Door Melissa ben ik in aanraking gekomen met de Lux serie. Obsedian is voor mij een echt goed boek, ik genoot hier nog meer van dan van de Wacht op mij serie. Als je van aliens, paranormaal YA verhalen houdt dan is Obsedian precies wat je zoekt.

Obsedian begint met Katy die vanuit Florida naar West- Virginia verhuist. Ze haat het om hier weer overnieuw te moeten beginnen. Haar buurmeisje Dee lijkt haar wel aardig. En dan heb je Daemon nog. De tweelingbroer van Dee. Wat Katy niet weet is dat Dee en Daemon een geheim met zich mee dragen. Dit maakt het verhaal nog leuker en spannender dan dat het al was. Helaas is dit op de achterflap al uitgelegd.

Katy voelde zo echt voor mij. Zij is net als ik een boek blogger. Ze houdt ervan om te lezen. Voel je die pluspunten zich al opstapelen. Dat maakt Obsedian voor mij nog iets leuker dan dat hij al was. En dan hebben wij nog niet eens kennis gemaakt met Daemon. Zoals Katy in het begin al zegt hij is onweerstaanbaar, hij heeft fel groene ogen en ziet er goed uit. Val jij nu ook al hard voor Daemon? Ik deed dat in ieder geval wel.

Als je in Obsedian begint dan moet je echt de rest van de serie al in huis hebben. Je kunt niet zonder ze. Het einde is zo ongelooflijk irritant en omdat je in de ban bent van Daemon wil je gewoon meer. Juist zo zat ik dus ook. Gelukkig was Melissa mij een stap voor en bestelde ik de eerste twee boeken in een keer. Dit heb je zo hard nodig.

Ik zou Obsedian beschrijven als een YA paranormaal verhaal. Eentje die een ontzettend leuk personage heeft genaamd Daemon. Katy is voor mij best wel okay voor een vrouwelijk personage, ik heb ergere meegemaakt. Naarmate je verder in het verhaal komt, ga je er steeds meer van houden. Spanning zit er nog niet echt in maar Obsedian is wel een enorm goed eerste boek in een serie.


Geef een reactie

CommentLuv badge