Omhulde stad

Omhulde stadOmhulde stad
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2
Andere boeken in deze serie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Bibliotheek der zielen
Uitgegeven door Clavis | 17 maart 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 437
Goodreads
five-stars

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Eindelijk kon ik Omhulde stad herlezen. Het is zo lang geleden, lees juli 2014, dat ik Omhulde stad las. Mede hierdoor ben ik nog meer nieuwsgierig geworden naar het laatste boek in de serie, Bibliotheek der zielen. Maar goed Omhulde stad is voor mij een steen goed tweede boek in een serie. De spanning is vanaf de eerste pagina al voelbaar. Gelukkig blijft dit zo gedurende het verhaal.

Het verhaal van Jacob en de bijzondere kinderen gaat verder. Deze keer gaan ze van het eiland af. Maar doordat ze aangevallen zijn zit Jacob vast in 1940 samen met de bijzondere kinderen. Tot overmaat van ramp kan hij niet naar zijn familie toe. Hij moet nu samen met de bijzondere kinderen een manier vinden om mevrouw Peregrine uit haar vogel toestand te halen. Dit gaat gepaard met veel spanning. Als je met een film op het puntje van je stoel zou zitten, zo zat ik dus tijdens het lezen. Wat betreft spanning vind ik Omhulde stad zoo veel leuker. Daarnaast zie je nu meer van Jacob. Hij komt erachter wat zijn gave is en hoe hij het moet gebruiken.

Wat voor mij Omhulde stad nog leuker maakt is het feit dat hij zich afspeelt in de jaren veertig. En dan wel in Engeland. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog gaat Jacob samen met zijn bijzondere kinderen het land door reizen. Wat natuurlijk nauwelijks te doen is door de oorlog. Op deze reis komen we heel veel nieuwe personages tegen. Iets wat ik ook erg leuk vind aan Omhulde stad. Daarnaast maak je met iets heel nieuws kennis. De foto’s zijn voor mij echt een must in het verhaal. In het eerste boek bliezen ze de personages leven in terwijl ze er nu zijn om de sfeer nog meer over te brengen.

Vanaf het eerste boek vind ik Jacob en Emma al iets hebben. Als die twee samen zijn voel je gewoon dat er iets ontstaat. Gelukkig zet dit zich voort in Omhulde stad en ik hoop natuurlijk dat het in het laatste boek natuurlijk goed komt tussen die twee. Maar gezien de schrijfstijl van Ransom Riggs kan je nergens vanuit gaan.

Dit is iets waar ik echt niet om heen kan. Het einde. Als ik het derde boek niet binnen handbereik zou hebben zou ik echt helemaal gek worden. Wat gaat er in hemelsnaam gebeuren? Ik was op dit moment zo blij dat ik bijna direct in Bibliotheek der zielen kon beginnen. Zijn er mensen die dit herkennen?


Geef een reactie

CommentLuv badge