Ontworteld

OntworteldOntworteld
Geschreven door Naomi Novik
| 12 november 2015
Genres: Fantasy
Pages: 512
Goodreads
four-stars

Ontworteld is het verhaal over een volk dat vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot haast net zo verschrikkelijk als in het Woud terechtkomen.
Het volgende keuzemoment nadert en de jonge Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

De tovenaar, De Draak, kiest iedere tien jaar een meisje die hem komt vergezellen. Dit jaar is Agnieszka uitgekozen, en niet haar getalenteerde vriendin Kasia. Ondertussen woed een strijd tegen het woud. Kan Agnieszka het woud stoppen?

Ben je op zoek naar best wel een episch fantasy verhaal? Eentje waarvan je denkt wow. Dan is ontworteld wel een boek waar je naar op zoek bent. Juist omdat het een beetje out of the box is, is Ontworteld een  enorm goed boek.

Je hebt dus het woud. Het woud is dus alles behalve een normaal bos. Als mensen het woud betreden dan komen ze er niet meer levend uit. Ze zeggen dat als je in het woud komt, je van binnen uit vergiftigd wordt door het woud zelf. Het mysterie rond het woud heeft mij zo aangesproken. Ik dacht echt van wow wat is dit, en ik moet weten hoe het mysterie van het woud in elkaar zit.

Ik moest in het begin wel wennen aan de schrijfstijl van Naomi Novik. Ontworteld is heel anders geschreven dan de boeken die ik hiervoor las. Novik schrijft heel erg magisch. De woorden die zij op papier zet klinken geweldig als je ze leest. Je droomt bijna weg bij de gedetailleerde beschrijvingen. Ik vind het prachtig!

Helaas was het middenstuk best wel langdradig en vaag. Soms had ik niet door waar Agnieszka voor aan het trainen was. Maar tegelijkertijd heeft Novik een prachtige verhaallijn tussen Agnieszka en Kasia. Ik heb daar zo van genoten. Die vriendschap maakt het verhaal nog mooier dan dat het al was.

Voor mij is Ontworteld een episch fantasy verhaal die zeker niet vergeten mag worden. Er zit zo’n tof einde aan. Eentje à la Game of thrones. Daar deed het mij aan denken. Dat maakt het verhaal eigenlijk nog leuker.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge