Onvergetelijk

OnvergetelijkOnvergetlijk
Geschreven door Alexandra Bracken
Series: The darkest minds #2
Andere boeken in deze serie: De overlevenden
Uitgegeven door Karakter | december 2017
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 450
Goodreads
three-stars

Soms kan het tonen van je ware gezicht je dood betekenen...

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Children's League zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

Na het lezen van De overlevenden dacht ik aan een ding: doorlezen in deze geweldige serie. Maar toen kwam er een boek tussen en nog een. Toen het nieuws van The darkest minds film meer beeld kreeg dacht ik nu moet ik er echt aan beginnen en dat is wat ik deed.

Dus Ruby heeft zich aangesloten bij de Kinderalliantie. Daar ontmoet je Vida, Nico, Jude en Cate. Ze doen samen missies maar daar blijft het niet bij. Wanneer Ruby achter de echte bedoelingen van de kinderalliantie komt probeert ze er zo snel mogelijk weg te komen.

Onvergetelijk voelde voor mij als een complete trilogie aan. Er gebeurt zo ontzettend veel maar tegelijkertijd leest het verhaal zo langzaam. Maar toch zette ik door. Als het niet voor Liam was had ik Onvergetelijk niet eens uitgelezen.

Ja laten we even over mijn Liam praten. Nog steeds vind ik hem en Chubs de meest geweldige personages uit het hele verhaal. Ik vind ze zo veel leuker dan Ruby, no offense. Maar Ruby maakt zelf best wel een verandering door.

Het hele verhaal is eigenlijk vergelijkbaar met een slow cooker. Het duurt heel lang voordat het vlees gaar is maar op het einde verrast het je toch weer. Ja dat is hoe ik er tegen aan keek. De actie liet lange tijd op zich wachten maar toen je er van proefde smaakte het zeker naar mer.


Geef een reactie

CommentLuv badge