Onverschrokken

OnverschrokkenOnverschrokken
Geschreven door Lesley Livingston
Series: The Valiant #1
Uitgegeven door Van Goor | 16 februari 2017
Genres: Fantasy, Historisch, Young Adult
Pages: 364
Goodreads
five-stars

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten...

Hallo cover porn. Ja ik vind de cover van Onverschrokken zo ontzettend gaaf, alleen hierom ben ik al super nieuwsgierig naar het verhaal. De cover straalt nu al een geweldig en sterk vrouwelijk personage uit. Als dit een voorbode op het verhaal is dan word ik er alleen maar heel erg vrolijk van.

Vanaf het moment dat Fallons zus in de strijd tegen Julius Caesar ten onder is gegaan wilt Fallon nog maar een ding: Caesar wreken. Voordat Fallon daar de kans voor krijgt wordt ze gevangen genomen en vervoert naar Rome, waar ze als gladiator moet vechten voor haar leven.

Onverschrokken is zeker van de aller gaafste boeken die ik in 2017 gelezen heb. Het boek heeft een ongelooflijk sterk vrouwelijk hoofdpersoon, daar kan je mij altijd wel wakker voor maken. Daarnaast heb je het plot gelezen? Het historische aspect aan dit boek maakt het voor mij nog veel leuker om te lezen.

Onverschrokken is een van die boeken die het hoort om 5 sterren te krijgen. Het boek zit vol met verassingen, dingen die je als lezer hoopt tegen te komen maar denkt ach dat kan niet het is te ver gezocht. Ja die dingen kunnen gebeuren. Hierdoor heb ik het gevoel dat dit wel een van de gaafste en spannendste boeken op dit moment moet zijn.

Ligt het aan mij? Maar Fallon doet mij heel erg aan Diana (Wonderwoman) denken. Voor iedereen die de film, of het verhaal, niet kent: het is een bad ass vrouwelijk personage die de wereld wilt redden. Wat betreft het niveau van bad ass vrouwelijke personages zit Onverschrokken wel goed.

Op dit moment wil ik maar een ding: meer van dit geweldige verhaal. Onverschrokken laat mij heel enthousiast achter en ik wil onwijs graag door gaan met dit verhaal.


2 Comments

 • Do

  juli 18, 2017

  Fijne, enthousiaste recensie. Ik vond Onverschrokken ook erg goed, normaal gesproken ben ik niet zo weg van dit genre, maar dit boek heeft mij positief verrast. Ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt 🙂
  Do onlangs geplaatst…Bookhaul juliMy Profile

  Reply
 • Vivian

  augustus 19, 2017

  Ik ben ook echt superbenieuwd naar dit boek, heb ‘m pasgeleden gekocht en ben nu een beetje reacties aan het verzamelen zodat ik enthousiast genoeg word om erin te beginnen haha.
  Vivian onlangs geplaatst…Inspiratieloos? | 5 manieren om je boekenkast in te delen!My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge