Onweerstaanbaar

OnweerstaanbaarOnweerstaanbaar
Geschreven door Rebecca Yarros
Series: Flight & Glory #4
Andere boeken in deze serie: Onverminderd, Onbereikbaar, Onverwacht
Uitgegeven door Zomer & Keuning | 28 november 2017
Pages: 351
Goodreads
three-half-stars

'Onweerstaanbaar' van Rebecca Yarros is het laatste deel in de serie 'Flight & Glory'. Dit boek heeft dezelfde hoofdpersonen uit het eerste deel, 'Onverminderd'. Josh en Ember hebben samen veel doorstaan: afstand, verdriet, het zware militaire leven. Dat alles heeft Ember nooit echt gewild, want nadat haar vader is omgekomen in Afghanistan heeft zich een angst in haar genesteld die er met geen stok valt uit te slaan. Het laatste wat ze dan ook wil is Josh naar Afghanistan vertrekken, en dat is precies wat er in 'Onweerstaanbaar' gebeurt. Rebecca Yarros weet als vrouw van een militair als geen ander hoe dat is en beschrijft het prachtig invoelend.

Ik verslond de eerste drie boeken in de Flight & Glory serie. Toen ik eindelijk Onweerstaanbaar in mijn handen had was ik een beetje bang. Ik was bang voor het einde. Maar ik was vooral bang dat Onweerstaanbaar mij teleur ging stellen.

Het laatste deel in de Flight & Glory serie focust zich weer op Ember en Josh. Het deed gewoon pijn om dit te lezen. Het voelde aan de ene kant wel goed om weer terug te zijn maar na alles wat er gebeurd is weet ik niet of het de juiste keus was om weer op hun te focussen.

Josh wordt uitgezonden. Voor mij is het heel moeilijk om daar over te lezen. Bij elk woord voelde ik de tranen in mijn ogen prikken. Maar toch had ik niet het gevoel dat ik geboeid aan het lezen was. Het deed zo veel pijn om door te lezen en toch wilde het niet lukken.

Misschien had ik wel meer verwacht van Onweerstaanbaar. Ik zat de afgelopen boeken gekluisterd maar dat miste ik nu wel. Er gebeurde wel veel maar mijn hoofd kon het allemaal niet goed verwerken.

Onweerstaanbaar is zeker het heftigste boek dat ik van Rebecca Yarros gelezen heb. Nu heb ik alleen maar zin om een potje te gaan janken, wat ik tijdens het lezen nog niet genoeg gedaan heb. Mijn hart is gewoon in duizend stukjes gebroken. Dat is wat Rebecca Yarros met je doet. Je wilt na het lezen gewoon de ogen uit je hoofd huilen.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge