Op de rand van het niets

Op de rand van het nietsOp de rand van het niets
Geschreven door Corinne Duyvis
Uitgegeven door HarperCollins NL | 14 maart 2017
Pages: 352
Goodreads
five-stars

Amsterdam, 2035

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families - inclusief die van Denise - hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik voor het eerst kennis maakte met het boek van Corinne Duyvis. Ik werd er oprecht heel erg vrolijk van. Ik stond te stuiteren toen het boek Op de rand van het niets eindelijk afgeleverd werd bij mij thuis. Ik was zo ontzettend benieuwd naar deze dystopian van eigen bodem. Voor het geval je het af vraagt, nee ik ben zeker niet teleurgesteld.

Wanneer de laatste ruimtevaartschepen vertrokken zijn zonder jou en er komt een komeet op de aarde af. Denise heeft niet het geluk gehad dat ze mee mocht met een ruimteschip. Maar er is nog een schip ergens in Nederland en Denise gaat op zoek naar een stukje zekerheid.

Laat ik beginnen met het feit dat ik Denise een hartstikke tof personage vind. Denise heeft met haar autisme moeite om aansluiting te vinden op de Nassau. Juist omdat ze anders is dan de doorsnee personages. Het maakt haar speciaal.

Op de rand van het niets is eigenlijk niets zoals de andere dystopian boeken die ik voorheen gelezen heb. Ik hou echt heel veel van het concept. Tijdens het lezen van Op de rand van het niets raakte ik als het ware verslaafd. Ik leefde zo mee met Denise dat ik niet meer kon stoppen met lezen. Nu zeg ik alleen maar dat ik zo ontzettend veel van dit boek hou.

Ik vind het super tof dat Corinne Duyvis haar personages anders maakt dan in een doorsnee Young Adult verhaal. Denise is met haar autisme een goed voorbeeld hiervan. Juist daardoor ben ik fan geworden van Op de rand van het niets, en natuurlijk de toffe schrijfstijl van Corinne. Dat mag natuurlijk ook gezegd worden. Ik hoop in de toekomst zeker meer te lezen van Corinne Duyvis.

Ik wil uitgeverij Harper Collins heel erg bedanken voor mijn exemplaar van Op de rand van het niets.


Geef een reactie

CommentLuv badge