Op leven en dood

Op leven en doodOp leven en dood
Geschreven door Piitacus Lore
Series: Lorien Legacy #7
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one
Uitgegeven door A.W. Bruna | 25 april 2017
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
five-stars

De Mogadoren hebben de Aarde veroverd. Hun ruimteslagschepen werpen een schaduw over onze dichtstbevolkte steden en geen land ter wereld durft de strijd aan te gaan. De enigen die de Mogadoren nog in de weg staan zijn de Gardes, maar zonder een eigen leger kunnen die de strijd niet winnen.

Nu vormen de Gardes een team met de Amerikaanse krijgsmacht, maar dat is misschien niet genoeg. Ze hebben versterking nodig en die hebben ze gevonden: tot hun verbazing blijken jongeren van over de hele wereld, zoals John Smiths boezemvriend Sam, Erfgaven te hebben ontwikkeld. En dus moeten John en de zijnen de Mogadoren voor zijn, want anders zullen die deze jongeren inzetten voor hun eigen, sinistere plan.

Maar na alles wat de Mogadoren John hebben afgenomen - zijn thuis, zijn familie, zijn vrienden en zijn grote liefde - rijst de vraag of hij nog meer mensenlevens in gevaar moet brengen. Niet alleen heeft hij niets meer te verliezen, hij heeft bovendien ontdekt dat hem een nieuwe, ongelooflijke Erfgave geschonken is waarmee hij zichzelf kan transformeren tot het ultieme wapen.

ZIJ jaagden op ons
ZIJ komen nu achter jou aan
ZIJ weten hoe sterk we samen zijn
WIJ kunnen deze planeet redden
WIJ strijden, op leven en dood
WIJ hebben jouw hulp nodig

Zij begonnen deze strijd. Wij beslissen hem.

Eindelijk is het zo ver! Op leven en dood is  verschenen. Ik heb hier met smacht op gewacht, hoopte natuurlijk dat hij al eerder zou verschijnen maar helaas. Vorig jaar heb ik de gehele serie gebingeread (wat echt een fantastisch idee was) maar nu ging ik toch echt de confrontatie aan.

Laten we het heel even over het einde van Het lot van tien hebben. Dit was zo niet okay. Ik weet dat Sarah niet altijd de juiste dingen gedaan heeft maar zij moest echt niet dood hoor. Dat verdient ze dus totaal niet. John was het hier ook mee eens. De eerste pagina’s van Op leven en dood waren hierdoor best wel zwaar voor mij. Ik kan het nog steeds niet geloven dat Pittacus Lore dat gedaan heeft. Dit vertelde ik vorig jaar en nog steeds was ik verbaasd. Toen ik bezig was in Op leven en dood dacht ik heel even hey waar is Sarah maar helaas toen herinnerde ik het me weer.

Jongens wat is Op leven en dood episch. Ik heb echt super erg van het laatste gevecht genoten. Ik heb eigenlijk overal wel van genoten. Ik hou echt van de manier waarop de bewoners van de aarde hier in betrokken worden. Kan ik nog meer lovende dingen zeggen? Ja dat kan ik zeker.

Het is voor mij mooi om te zien dat eigenlijk heel veel verhaallijnen terug komen in Op leven en dood. Ik heb zelf de twee boeken met novella’s gelezen, waardoor je echt een heel ander beeld van Adam gaat krijgen. Het is fantastisch om te zien hoe ook stukken daar uit terug komen.

En nu? Het eindgevecht is geweest. Of dat John en de andere leden van de Garde de aarde hebben weten te redden weten we ook weer. Ik voel een gat in mijn hard. Ik wil meer. Ik wil eigenlijk nog geen afscheid nemen. Op leven en dood is een waardig einde van deze serie en nu op zoek naar een nieuwe serie die net zo leuk is als de Lorien Legacy serie.

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna heel erg bedanken voor mijn exemplaar van Op leven en dood.


Geef een reactie

CommentLuv badge