Op mijn schouders

Op mijn schoudersOp mijn schouders
Geschreven door Jennifer Niven
Uitgegeven door Moon | april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 364
Goodreads
four-stars

Op mijn schouders draait om Libby en Jack. Iedereen denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van het land en Jack als de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Ik ken Jennifer Niven al vanaf dat All the bright places in het Engels verscheen. Dit was toen nog geen hype maar als liefhebber van het contemporary genre wilde ik toch heel graag All the bright places lezen. Vanaf dat moment word ik emotioneel wanneer ik aan Jennifer Niven denk, ze heeft me zo hard laten huilen. Maar toch ondanks alle lovende woorden was ik sceptisch voor Op mijn schouders. Ik was bang dat hij niet aan mijn verwachtingen voldeed.

Maak kennis met Jack en Libby. Libby was het zwaarste meisje van Amerika. Na een paniekaanval werd zij haar huis uit getakeld terwijl iedereen stond te kijken. Nu is ze afgevallen en weegt ze nog maar 1oo kg. Jack daar in tegen kan geen gezichten onthouden. Als hij iemand ziet herkent hij de persoon niet aan zijn gezicht. Door het lot worden deze twee buitenbeentjes aan elkaar gekoppeld.

Op mijn schouders las lekker weg. Ik ben alleen daarom al fan van het werk van Jennifer Niven. Maar wat mij wel opviel was dat er vaak dingen dubbel gezegd worden. Bijvoorbeeld Libby doet iets en denkt daarbij iets en vlak daarna wordt dat ook nog in een dialoog gebruikt. Erg jammer omdat ik mij hier aan stoorde.

Is het te snel om te zeggen dat Op mijn schouders er echt mag zijn? Want jeetje zeg ik heb weer tranen gelaten. Het begon toen ik ongeveer halverwege was. Ik kreeg een brok in mijn keel en de tranen prikte in mijn ogen. Ik realiseerde me hoe ontzettend mooi en bijzonder het verhaal is. Het is er geen waarvan er nog wat van zijn. Dat maakt Op mijn schouders zo bijzonder.

Op mijn schouders was prachtig. Ik kan alleen maar tegen iedereen zeggen ga het lezen! Dit is typisch zo’n boek waar je geen spijt van gaat krijgen. Nee ik heb absoluut geen spijt dat ik hieraan begonnen ben. Vanaf de eerste pagina stap je in de emotionele achtbaan. Op mijn schouders laat je niet meer gaan, zelfs niet wanneer je het boek uit hebt.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge