Opal

OpalOpal
Geschreven door Jennifer L. Armentrout
Series: Lux #3
Andere boeken in deze serie: Obsedian, Onyx, Origin
Uitgegeven door Entangled | 11 december 2012
Genres: Paranormaal, Young Adult
Pages: 382
Goodreads
five-stars

After everything, I’m no longer the same Katy. I’m different... And I’m not sure what that will mean in the end. When each step we take in discovering the truth puts us in the path of the secret organization responsible for torturing and testing hybrids, the more I realize there is no end to what I’m capable of. The death of someone close still lingers, help comes from the most unlikely source, and friends will become the deadliest of enemies, but we won’t turn back. Even if the outcome will shatter our worlds forever.

Together we’re stronger... and they know it.

Na ik bijna een maand ga ik weer verder met de Lux serie. Wat heb ik deze heerlijke schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout gemist. Misschien omdat Witheet tegen viel kon ik meer van Opal genieten. Wat ik tot nu toe in de Lux serie gelezen heb is Opal het meest heftige boek. Dit zegt al heel wat.

In het begin is iedereen heel verdrietig rondom de dood van Andrew, je weet wel Dee’s vriend? Maar die gevoelens maken snel plaats voor andere gevoelens wat Daemon en Katy komen ergens in hun relatie. Katy is er namelijk achter gekomen dat ze van Daemon houdt, ik wist het na Obsedian al maar okay Katy I don’t judge you. Alles wat Jennifer L. Armentrout schrijft over die twee lijkt gewoon perfect te zijn. Eindelijk gebeurt er iets op dat gebied.

En Dawson is terug! Blijkt dat hij niet dood was! Ik zei toch al dat er enorm veel gebeurt in Opal. Dit is een van de grotere dingen want oh mijn god een van de broertjes is terug. Maar Dawson wilt zijn vriendin Beth terug. Weet je nog waar je haar in Onyx zag? Juist denk daar eens over na. Daarom is dat eigenlijk vrijwel onmogelijk. Maar niks is onmogelijk voor Daemon. Hier begint eigenlijk het spannende deel van het boek.

Ook Blake is terug. Sinds het einde van Onyx heb ik een enorme hekel aan Blake gekregen. Dus ik was totaal niet blij toen hij terug keerde. Maar alles rondom Blake zorgt voor enorm veel spanning in het verhaal, en niet alleen tussen Daemon en Katy. Op dat gebied is hij echt een aanwinst voor de serie.

Wat Opal voor mij geweldig maakt is dat het heel divers is. Op het ene moment stromen de tranen zo hard over je wangen terwijl je later bijna weg duikt achter je boek van de spanning, als dat eens zou kunnen. Al deze gevoelens komen samen in het einde. Ik raad heel erg aan om het volgende boek, Origen binnen hand bereik te hebben wanneer Opal uit is.


Geef een reactie

CommentLuv badge