Oud vs nieuws. Wat komt er eerst?

Ik heb de laatste tijd een klein beetje moeite met het lezen van boeken. Je ziet het niet maar het gaat niet heel gemakkelijk voor mij. Vooral de keuze welk boek is de volgende is heel moeilijk. Ik heb zelfs een jar gemaakt met boeken die ik heel graag wil lezen maar het helpt niet.

Een ding waar ik over val is het feit dat er zo veel nieuwe boeken zijn die ik wil lezen. Ik las Everless vrij snel nadat ie uit was en hetzelfde geldt voor Hazelwoud. Maar wat moet ik nou met de wat oudere boeken?

Misschien klinkt het gek maar het lijkt alsof nieuwe boeken een bepaalde aantrekkingskracht op mij hebben. Het is alsof ze lees mij naar mij roepen. Ze lijken aantrekkelijker voor mij waardoor ik ze sneller ga lezen.

Ik voel mij best schuldig als ik dan de boeken laat liggen die ik toch graag wil lezen maar omdat er nieuwe boeken voor komen er geen tijd voor heb. Want neem bijvoorbeeld Lady Midnight. Die staat al vanaf het moment dat het boek uit is bij mij in de kast en nog steeds ongelezen.

Maar een oplossing hiervoor heb ik niet. Zoals hierboven beschreven heb ik wel een tbr jar waar een mix van oude en nieuwe boeken in zit. Ik probeer per maand daar 2 boeken uit te lezen, wat in de eerste twee maanden van 2018 al gelukt is! Dit wil ik sowieso in de volgende maanden blijven volhouden.

Maar voor de rest neem ik geen maatregelen. Lezen is een hobby, geen sport voor mij. Het moet wel leuk blijven.


5 Comments

 • Katja

  februari 21, 2018

  Heel herkenbaar! Inmiddels koop ik minder boeken en dat helpt bij mij. Wanneer een boek nieuw uitkomt dat moet het boek bij mij eerst op mijn wishlist voor een maand. Als ik het boek dan nog steeds wil lezen en ook meteen tijd heb om het boek te lezen dan koop ik het anders niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn TBR stapel eindelijk aan het krimpen is.

  Reply
 • Kim

  februari 21, 2018

  Zo herkenbaar. Ik heb ook een tbr jar gemaakt, maar het lukt me nog niet altijd om me daar ook aan te houden. Ben het ook helemaal met je eens, lezen moet leuk blijven!

  Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  februari 23, 2018

  Ik snap je volledig! Ik probeer altijd in de maand eerst de wat ”nieuwere” boeken te lezen, om daarna even een oud boek in mijn boekenkast erbij te pakken. Met wat geluk kan ik dan soms toch nog wat oude boeken lezen! 🙂

  Reply
 • Vivian

  februari 23, 2018

  Yep, herkenbaar! Ik probeer wel echt toe te komen aan de oudere boeken en dat lukt aardig, ook omdat ik net als Katja tegenwoordig minder boeken koop, maar alsnog is het lastig. Er is zoveel tof leesvoer en het liefst zou je gewoon een superkracht wille hebben waarmee je elk boek binnen een uur uit hebt, haha.
  Vivian onlangs geplaatst…Gewicht van water – Sarah CrossanMy Profile

  Reply
 • Marieke

  februari 26, 2018

  Dit is inderdaad zo herkenbaar! Ik koop ook minder boeken, maar alsnog kom ik meestal niet aan de ‘oude’ boeken toe. Heel frustrerend soms, maar inderdaad, lezen is geen sport en moet wel leuk blijven 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…6x waarom ik fan ben van de bibliotheekMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge