Over de grens

Over de grensOver de grens
Geschreven door Katie McGarry
Series: Pushing the limits #1
Uitgegeven door HarperCollins NL | 17 mei 2015
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 382
Goodreads
four-half-stars

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch... toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde...

Ik weet niet waarom ik Over de grens niet eerder gelezen heb. Dit boek is namelijk one of a kind. Zo´n eentje waarvan je tijdens het lezen wow denkt. Maar goed toen ik hem bij de bibliotheek zag had ik hem meegenomen. Ik dacht oh die lijkt me wel leuk, niet al te hoge verwachtingen maar toch nam ik hem mee. Ik zeg nu tegen iedereen die twijfelt neem hem mee!

Echo en Noah hebben beiden littekens op hun ziel staan. Na elk een traumatische gebeurtenis meegemaakt te hebben, hebben ze elkaar ontmoet. Vanaf het eerste moment is er al een soort aantrekking tussen beiden aanwezig. Het leuke is dat ze dat ontkennen. Langzaam maar zeker worden ze steeds closer. Zijn ze klaar voor elkaar? De manier waarop Echo en Noah met elkaar om gaan is prachtig om over te lezen.

In Over de grens volg je het verhaal van Echo en Noah. Het feit dat er gebruik gemaakt wordt van wisselende perspectieven is al iets positief. Dat was al een +1 voor Katy Mcgarry. Dat is al iets waar ik enorm blij van werd. Daarnaast was het verhaal ook echt wauw waardoor ik verliefd werd op Over de grens.

Die emotionele lading in Over de grens is enorm. Iets wat ik van te voren totaal niet verwacht had. Maar toch was het wel zo. In het begin maak je al kennis met Noah en Echo, je merkt dat beiden heel erg verschillend zijn. Zo hebben ze beiden een traumatische gebeurtenis meegemaakt die hun leven achtervolgt. Wanneer je er achter komt wat ze meegemaakt hebben zit je sowieso met tranen in je ogen.

Kortom ik ben ontzettend blij dat ik dit ijzersterke verhaal een kans gegeven heb. Ik ben overdonderd door de kracht van Over de grens. Ik roep nu maar een ding ga hem lezen, hij is te mooi om te laten liggen namelijk.


Geef een reactie

CommentLuv badge