Peculiar book tag

Peculiar book tag

Voor vandaag staat er weer een tag op het programma. De Peculiar book tag is gemaakt door de booktuber Jesse te reader. Hij heeft deze tag gemaakt en ik wil hem er voor bedanken. Voor diegene die de naam niks zegt, de tag is gebaseerd op De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine serie van Ransom Riggs. De verfilming van boek een draait momenteel in de bioscoop. En nu op naar de Peculiar book tag!

Peculiar book tag

Om eerlijk te zijn heb ik De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine niet in een keer gelezen. Ik heb de eerste honderd pagina’s wel twee of drie keer gelezen voordat ik het boek pas uit las. Die eerste honderd pagina’s  waren ook lastig om door heen te komen maar ik ben zo blij dat ik inmiddels de hele serie uit heb.

Peculiar book tag

Ik zou in De glazen troon serie wel illustraties willen zien. Ik kan niet zeggen hoeveel geweldige fanarts hier van op het internet staan. Als iemand sowieso illustraties van de verhaallijn in het verhaal zou toevoegen zou ik helemaal blij zijn. Net zo als het kleurboek er uit ziet.

Peculiar book tag

Er zijn zo veel series die ik keer op keer blijf lezen. Hier is de serie De glazen troon van Sarah J. Maas ook een voorbeeld van. Ik zou het niet erg vinden om The Grisha serie van Leigh Bardugo keer op keer te blijven lezen.

Peculiar book tag

Gaat even heel hard na denken. Ik zou eigenlijk net als Millard uit De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine wel onzichtbaar willen worden.

Peculiar book tag

Kan ik voor De Duisterling gaan uit De Grisha serie van Leigh Bardugo? Ik ben namelijk helemaal verliefd op hem geworden. Maar ik vind Rhys uit de A court of thorns and roses serie van Sarah J. Maas ook een onweerstaanbare leider.

Peculiar book tag

Feyre uit de A court of thorns and roses serie van Sarah J. Maas. In het begin van boek een komt zij in de wereld van de fae terecht. En ik moet zeggen dat het eigenlijk wel een goede ontdekking is.

Peculiar book tag

Ik vind Kelsey uit De kroon van de Tearling een ontzettend sterk personage.

Peculiar book tag

Het bottenseizoen van Samantha Shannon is voor iedereen wel een vrij onbekende serie maar wat is hij zo ontzettend goed. Het bottenseizoen staat zeker in mijn top 10 van favoriete fantasy series. Daarnaast is hij voor €4,95 te koop in de (online) boekhandel. Ik hoop hiermee meer mensen nieuwsgierig gemaakt te hebben.

Peculiar book tag

Empire of storms van Sarah J. Maas. Toen ik het boek eenmaal in handen had wist ik niet hoe snel ik er aan moest beginnen.

Peculiar book tag

Hebben jullie even want dit is eigenlijk best wel een lang lijstje met heel veel geweldige boeken. Deze boeken staan er onder andere op:
De Lorien kronieken van Pittacus Lore
Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han
Illuminae van Jay Kirstoff en Amy Kaufman
An ember in the ashes van Sabaa Tahir

Peculiar book tag

Ik heb meteen een personage in mijn hoofd. Hij komt uit de Harry Potter serie van J.K. Rowling. Als je mij al wat langer kent weet je over wie ik het nu heb.

Peculiar book tag

In de boeken die ik gelezen heb komt dit aspect eigenlijk nooit voor, behalve dan in deze serie. De nadruk wordt juist op mentaal sterk gelegd. Daarom ga ik voor Bronwyn.

Peculiar book tag

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee welk boek hier bij zou passen. Ik vond Gone girl van Gillian Flynn een heel apart en raar boek, maar niet alsof er een experiment verkeerd gegaan is. Of wel soms? Nu ik er over na denk past Gone girl hier best wel goed in.

Peculiar book tag

Ik vind De test trilogie verdacht veel lijken op een mix van De hongerspelen van Suzanne Collins en Divergent van Victoria Roth. Toeval of niet?

Ik tag de volgende mensen:

Monica van My perfect booklife


Geef een reactie

CommentLuv badge