Penryn & het einde der dagen

Penryn & het einde der dagenPenryn & het einde der dagen
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #1
Andere boeken in deze serie: Penryn en de nieuwe wereld, Penryn en het gevecht om hemel en aarde
Uitgegeven door L.S. | 3 maart 2014
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
three-half-stars

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Susan Ee werkte als advocaat, maar is nu fulltime schrijver. Ze is de auteur van de trilogie Angelfall, die een ware sensatie veroorzaakte op Goodreads.com met een recordaantal recensies.

Penryn & het einde der dagen is een boek die over engelen gaat, ik had het idee dat het niet beter kon. Als ik ergens van hou is het een onderwerp als deze. De engelen worden hier als iets slechts neer gezet, wat mij ook interessant leek.

Het verhaal van Penryn & het einde der dagen begint heel rommelig voor mij. De engelen hebben de aarde over genomen. Het is niet veilig om de straat op te gaan want de kans dat je aangevallen wordt door een engel is groot. Maar toch doet Penryn dit. Haar kleine zusje wordt ontvoerd. Daarna ontmoet Penryn Raffe, een engel zonder vleugels, en gaan ze samen op zoek naar Penryns zusje. Het klinkt allemaal heel leuk, alsof er een spannende zoektocht komt maar dat viel voor mij heel erg tegen. Het verhaal rond de zoektocht naar Penryns zusje was langdradig.

Ik vond Penryn geen leuk persoon. Naar mijn idee was ze wat naïef, iets wat je niet moet hebben als je tegen de apocalyps in gaat. Maar Raffe viel mij ook wat tegen. Ik verwachtte eigenlijk, visueel gezien dan, een combinatie tussen de Hemsworth broertjes en Johnny Depp. Dat zou in mijn hoofd goed moeten komen. In plaats daarvan had ik juist een idee dat hij helemaal niet zo mannelijk was als ik had bedacht. Ik moest er best wel om lachen. Maar door de laatste paar hoofdstukken ben ik weer in mijn droom gaan geloven!

Daarin tegen was het einde van Penryn & het einde der dagen wel super leuk! Ik had eindelijk het gevoel dat dit boek echt iets voor mij was. Ook al was ik teleurgesteld dat het zo lang geduurd heeft ben ik alsnog best wel onder de indruk. Na het einde kan ik maar aan een ding denken: ik wil meer! Aan de ene kant voelt het einde wel een beetje alsof het het einde van het verhaal is, een kant van het verhaal dan. Maar ik heb nog zo veel vragen over deze wereld die beantwoord moeten worden!


3 Comments

 • Vivian

  juni 20, 2016

  Hmm, hij lijkt me best wel mooi! Maar ik geef andere boeken toch nog even voorrang haha.
  Vivian onlangs geplaatst…Column: Lezen zonder te recenserenMy Profile

  Reply
 • Henriet

  juni 20, 2016

  Ik heb het boek hier op mijn tbr stapeltje te liggen, ik ben er erg benieuwd naar!

  Reply
 • Iris

  juni 21, 2016

  Dit is echt een heerlijke serie! Had het eerste boek even nodig om erin te komen, maar daarna was ik echt verkocht 🙂
  Iris onlangs geplaatst…Lege TBR pile poging juni 2016My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge