Penryn en het gevecht om hemel en aarde

Penryn en het gevecht om hemel en aardePenryn en het gevecht om hemel en aarde
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #3
Andere boeken in deze serie: Penryn & het einde der dagen, Penryn en de nieuwe wereld
Uitgegeven door L.S. | 12 augustus 2015
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
three-half-stars

Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje...

Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.

Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Eindelijk is het einde van de angfelfall serie is hier. Het moment waar wij al tijden op hebben gewacht. De serie werd met elk boek beter en mijn interesse groeide bij elk boek. Dus dan zou Penryn en het gevecht om hemel en aarde ook wel goed moeten komen of niet?

Penryn en Raffe moeten samen de plannen van de engelen tegen houden. Wanneer er een grote klopjacht komt moet Penryn zich verstoppen en zorgen dat ze niet gedood wordt. Maar ze wilt Raffe helpen. Het verhaal was minder interessant dan in de eerste twee boeken. In Penryn en het gevecht om hemel en aarde worden veel vragen beantwoord.

Er ontstaan nieuwe banden met personages die eigenlijk tot op heden op de achtergrond verbleven. Zo heeft de moeder van Penryn een grotere rol gekregen, wat ik zeer prettig vind. Ze heeft niet bepaald een grote rol gespeeld in de afgelopen boeken en waar zij in voorkwam was Penryns moeder niet heel vriendelijk. Maar nu kreeg ik eindelijk sympathie voor haar.

Penryn en het gevecht om hemel en aarde is een aardig slot van de trilogie. Veel vragen worden beantwoord maar ik miste wat spanning. Dat was zeer jammerlijk maar ik heb best wel van Penryn en het gevecht om hemel en aarde genoten. Het was een goed en gesloten einde.

Penryn en het gevecht om hemel en aarde was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Zo hoopte ik op een groter aandeel van romantische gevoelens. Daarnaast had ik een stukje spanning verwacht die ik miste. Het is jammer maar voor driehonderd bladzijden is het een goed geschreven boek.


Geef een reactie

CommentLuv badge