Penryn en de nieuwe wereld

Penryn en de nieuwe wereldPenryn en de nieuwe wereld
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #2
Andere boeken in deze serie: Penryn & het einde der dagen, Penryn en het gevecht om hemel en aarde
Uitgegeven door L.S. | 8 oktober 2014
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
four-stars

In de Nieuwe Wereld moet je vechten voor je leven…
Penryn heeft haar zusje bevrijd uit de gruwelkelder van het engelenhoofdkwartier. Maar Paige is veranderd in een monster – met bloederige gevolgen. Paige vlucht. De mensen zijn doodsbang voor haar.

Op zoek naar haar zusje, dolend door de lege straten van San Francisco, komt Penryn achter het geheime plan van de engelen. Ze ontdekt dat ze ver willen gaan in hun zucht naar macht, gruwelijk ver...

Ondertussen jaagt Raffe op zijn vleugels. Hij heeft ze nodig om zich weer bij de engelen te voegen en zijn plek als een van hun leiders in te nemen. Kiest hij voor zijn vleugels of helpt hij Penryn te overleven?

Ik zal eerlijk zijn ik vond Penryn en het einde der dagen, boek een in de serie, niet bepaald een sterk boek. Ik heb genoeg vriendinnen die de hele serie geweldig vinden dus ik dacht ik haal boek twee, Penryn en de nieuwe wereld, bij de bieb op en ik zie wel. Achteraf gezien ben ik enorm blij dat ik dit gedaan heb. De serie wordt beter namelijk.

Waar ik in boek een Penryn best wel vervelend vond, vind ik haar nu best wel okay. Ze is een dappere meid die een doel voor ogen heeft. Ze doet er alles aan om dit te bereiken. Ik heb inmiddels respect voor haar opgebouwd. Zo heeft Penryn haar zusje in boek een al bevrijd, yay voor dat. Maar nu richt ze zich op Raffe.

Kan ik zeggen dat ik Raffe een tof persoon vind. Hij is dat niet altijd geweest in boek twee en zijn afwezigheid in Penryn en de nieuwe wereld zorgde ervoor dat ik over hem na ben gaan denken. Toen hij weer in beeld kwam dacht ik ja dat is Raffe en ik wil meer van hem zien.

Ook het verhaal vind ik leuker worden. De engelen die de wereld overnemen klinkt een beetje vaag. Vooral als je geen idee hebt wat zij van plan zijn. Penryn geeft op dit opzicht meer informatie, wat ik juist wel kon waarderen.

Penryn en de nieuwe wereld heeft enorm spannend verhaal waarbij is als lezer helemaal in meegetrokken wordt. Mijn gedachten rond bladzijde honderd waren ah ik ben alweer op een derde ik wil meer. Het is zeker jammer dat de boeken niet super dik zijn. Voor mij is het namelijk een echte pageturner waardoor je zo door het verhaal heen vliegt.

Susan Ee heeft mij echt heel erg nieuwsgierig gemaakt naar de conclusie van deze serie. Stiekem hoop ik dat er wat romantiek in komt tussen Penryn en Raffe maar ik heb het niet voor het zeggen. Dus ben je niet overtuigd door boek een? No worries het verhaal wordt echt heel veel beter.

 


Geef een reactie

CommentLuv badge