Phobos 2

Phobos 2Phobos 2
Geschreven door Victor Dixen
Series: Phobos #2
Andere boeken in deze serie: Phobos
Uitgegeven door Q | 21 maart 2017
Pages: 414
Goodreads
three-half-stars

Hervatting van het Genesiskanaal over
3 seconden…
2 seconden…
1 seconde…
De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten te weten wat ze te wachten stond. Ze dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.
Léonor dacht haar gevoelens onder controle te hebben. Ze hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En nu zijn de herinneringen te heftig om ooit nog te vergeten…

Na het lezen van Phobos kon ik niet wachten totdat ik Phobos 2 kon gaan lezen. Het einde van Phobos liet een groot gat open in mijn hart die ik niet kon vullen totdat Phobos 2 daar eindelijk was. Maar nu ik hem gelezen heb weet ik niet zeker wat ik moet denken.

De connectie met het Genesis kaneel is weer hersteld. De twaalf deelnemers zijn weer in beeld voor de gehele wereld. De landing wordt eindelijk een feit maar wanneer ze op Mars landen doen de twaalf pioniers een ontdekking die hun leven onzeker maakt.

Ik had zelf heel veel moeite om in Phobos 2 te komen. Het leek alsof in de tijd dat ik niet met mijn neus in het boek zat de connectie ook bij mij verbroken was. In het begin had ik helemaal geen zin om in het verhaal te duiken en las ik veel liever andere boeken.

Mijn eerste indruk was niet goed. Maar naar mate het verhaal verder kwam begon ik het steeds leuker te vinden. De connectie werd grotendeels hersteld maar het was toch nog niet helemaal hersteld. Nee ik ben eigenlijk nooit helemaal goed in het verhaal gekomen.

Wel vind ik het ontzettend tof dat er iets nieuws toegevoegd wordt in Phobos 2. Zo leren we de dochter van Serena een heel klein beetje kennen. Het verhaal rondom haar bestaan trok mij wel heel erg. Daar wilde ik wel over lezen maar jammer genoeg bleef dat een beetje op de achtergrond.

Die laatste honderd pagina’s waren naar mijn mening van hetzelfde niveau als Phobos, dat was precies wat ik wilde zien. Ja eindelijk was er iets wat mijn aandacht trok. Vanaf dat moment begon ik het verhaal ook weer leuk te vinden. Maar Victor Dixen doet het opnieuw, een gigantische cliffhanger creëren waardoor je toch weer door wilt. Laat Phobos 3 maar door komen jongens!


One Comments

  • Do

    april 28, 2017

    Ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Ik heb pas geleden Phobos uitgelezen en ik zit vol met vragen, haha. Ik vraag me af of nu het einde ook weer open is gelaten? Of komen er toch wel meer antwoorden…

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge