Phobos

PhobosPhobos
Geschreven door Victor Dixen
Series: Phobos #1
Andere boeken in deze serie: Phobos 2
Uitgegeven door Q | 25 augustus 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 370
Goodreads
five-stars

Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven...
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden...
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Een boek waarvan je vanaf het begin niet denkt oh dit gaat mijn nieuwste verslaving worden? Een boek waarvan de cover alleen al wauw zegt maar je het niet wilt toegeven? Dat is Phobos voor mij in een notendop. Zal ik eerlijk zijn, ik had van te voren nooit gedacht dat ik Phobos 5 sterren ging geven.

Project Genesis of te wel stuur zes jongens en zes meisjes naar Mars om daar een nieuw leven op te bouwen. Dat is wat in Phobos centraal staat. De datingshow in de ruimte is op aarde een gigantische hit. Ontmoet de zes jongens en de zes meisjes die in deze reis niet alleen geschiedenis gaan schrijven maar ook nog eens verliefd moeten worden.

Als eerste maak je kennis met Leonor, zij is naar mijn mening wel de meest aparte van het stel dat naar Mars gaat. Ik zal het maar meteen zeggen, Leonor is meteen ook de personage die de grootste verandering door gaat. De karakterontwikkeling in Phobos is sowieso al super, maar Leonor is in mijn ogen wel de leider hierin.

Vanaf de eerste pagina roep ik al Phobos is zo ontzettend fijn geschreven. Ik kan even al mijn gedachten verliezen terwijl ik Phobos aan het lezen was. De hele wereld om mij heen verdween even. Ik werd geobsedeerd door het verhaal en verloor mijzelf daar even in. Dat is wat een goed boek voor mij moet hebben.  De verschillende perspectieven maken het lezen ook gemakkelijk. Het grootste deel van het verhaal wordt in de eerste persoon vertelt, alles wat op aarde gebeurd en de deelnemers niet meemaken wordt vanuit de derde persoon vertelt. Op die manier wordt er weer extra spanning gecreëerd.

Spanning en sensatie, dat is wat Phobos kenmerkt. Het verhaal is zo geschreven dat vooral tegen het einde je niet meer kunt stoppen met lezen. Dat je de pagina’s zo snel verslind dat je denkt dat het het boek te snel uit gaat zijn, heel herkenbaar van mijn kant. Dit wordt mede veroorzaakt door de meerdere perspectieven die het boek kent.

Voor mij is Phobos een duidelijke to buy voor iedereen. Of je nou van sci-fi boeken houdt of niet, dit boek moet echt gelezen worden. Is het al tijd voor het tweede boek want ik kan niet wachten totdat deze geweldige serie weer verder gaat.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge