Portret van een vrouw

Portret van een vrouwPortret van een vrouw
Geschreven door Jojo Moyes
Uitgegeven door De fontein | 22 september 2015
Genres: Roman, Historisch
Pages: 432
Goodreads
four-stars

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie's leven en reputatie op het spel...

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken...

Sophie woont in Frankrijk als de Eerste wereldoorlog uitbreekt. De Duitsers bezetten het gebied waar zij woont. De Kommandant komt in het hotel van Sophie te zitten. Hij vindt het schilderij van Édouard geweldig. Bijna honderd jaar later krijgt Liv het schilderij. Maar door het verhaal achter het schilderij lijkt ze hem kwijt te raken.

Ik las Een week in Parijs voor Portret van een vrouw. Hierdoor maakte ik al kennis met de personages die nu voorkwamen. Ik had al een eerste indruk over het verhaal voordat ik er in begon. Ik raad je echt aan om dit te doen!

Ik was zelf super geïnteresseerd in het verhaal van Sophie. Ik vind verhalen die over de Eerste wereldoorlog gaan al super interessant om te lezen. Geen wonder dat ik hem geweldig vind. Voor mij had er wel meer van haar kant van het verhaal in gemogen.

Daarnaast had ik niet echt een connectie met Liv. Ze kwam heel depressief over. Wat wel logisch is als je man net plotseling overleden is. Daardoor kreeg ik niet een goede indruk van hoe zij was. Later toen het hele drama rond het schilderij begon kwam zij los. Voor mij begon het genieten toen pas.

Ik probeerde eerder al Voor jou te lezen. Maar kwam toen totaal niet door de schrijfstijl van Jojo Moyes heen. Nu met Portret van een vrouw was dat totaal anders. Ik voelde me betrokken bij het verhaal. Ik zag in hoe geweldig Jojo Moyes kan schrijven. Op dat moment wil ik meer. Veel meer.


Geef een reactie

CommentLuv badge