Productief bloggen? Hoe ik dit aanpak

Bloggen is een hobby van ik weet niet hoe veel mensen. Sommigen hebben er zelfs hun beroep ervan gemaakt. Ik ben zelf maar een hobby blogger maar ik probeer wel het meeste uit mijn tijd te halen. Vandaag vertel ik hoe ik zo productief mogelijk werk.

Blogplanning
Dit is voor mij de key to succes. Het werkt oprecht super goed! Elke laatste week van de maand ga ik vast aan de gang voor de komende maand. Ik schrijf op welke recensies er nog ingepland moeten worden. Ideeën voor andere blogposts en ik plan vast mijn standaard berichten in. Ik doe dit in mijn bullet journal maar je kan dit ook digitaal doen.

Vooruit werken
Voor mij werkt het om vooruit te werken zodat je niet elke dag hoeft te schrijven. Als ik in een echte blogflow zit schrijf ik makkelijk vijf artikelen op een dag. Dat betekent dat je alweer bijna voor een week aan blogposts hebt liggen. Dit is ook handig wanneer je ziek bent of wat dan ook hebt waardoor je niet kunt bloggen. Voor mij werkt dit als een stimulans. Proberen zoveel mogelijk berichten in de concepten te hebben staan en er daarvan zo veel mogelijk uitwerken in een maand tijd.

Op een vast tijdstip bloggen
Met tijdstip bedoel ik of een uur op een dag of gewoon een vaste dag. Ik heb er zelf baat bij om de hele zondag bezig te zijn met mijn blog. Dit betekent niet dat ik alleen maar aan het bloggen ben maar ook aan het lezen ben.

Weg met de afleiding
Dit is denk ik de belangrijkste tip. Wanneer ik echt ga bloggen zet ik de app Cold Turkey aan. Je kan bepaalde websites blokkeren voor een tijd, die je zelf ik kan stellen. Zeg dat jij constant afgeleid word door social media. Zet deze in Cold Turkey en ga bloggen. Hierdoor krijg ik meer af in dezelfde tijd. Alleen dan zonder constant afgeleid te worden.

Welke tips heb jij om productief bezig te zijn?


3 Comments

 • Veronique

  september 20, 2017

  Goed artikel! ?
  Veronique onlangs geplaatst…Mijn TED Talk en TEDxSalon: “Crossborder Thinking”My Profile

  Reply
 • Rowan

  september 20, 2017

  Fijne tips! Ik kan ook echt niet zonder mijn blogplanning.

  Reply
 • Angela

  september 20, 2017

  Ik ben zelf net begonnen met bloggen op mijn boekenblog en ben een beetje in het diepe gesprongen. Ik merkte al snel dat het niet helemaal ging zoals ik wilde. Denk dat jouw tips er zeker bij zullen gaan helpen, dus bedankt voor het delen!

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge