Pupil

PupilPupil
Geschreven door Julie Kagawa
Series: Talon #1
Andere boeken in deze serie: Rebel, Jager, Strijder
Uitgegeven door HarperCollins NL | 9 juli 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 448
Goodreads
four-stars

Een geheim genootschap en een verboden liefde...

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen...

Ik las Pupil vorig jaar al en toen was ik al fan van alle draken. Dit jaar dacht ik er leuk een draai aan te geven door het audioboek te gaan luisteren en ik zeg alleen maar dat moet je echt doen! Sommige details die je eerst niet opvielen vallen nu wel op. Het is een ervaring die je niet wil missen.

Ember en Dante zijn twee draken. Om te leren hoe ze als mensen moeten leven komen ze een zomer lang naar Cresent Beach, California. Maar Talon staat eerder dan verwacht op de stoep om de twee klaar te maken voor de training die hun leven gaat veranderen. Even he hoe gaaf is het dat twee draken, die dus ook een menselijke vorm hebben, zich gaan mengen tussen de mensen. Het is dat draken niet bestaan anders dan had je buurman zomaar een draak kunnen zijn. Dit hele concept is echt geweldig vind ik.

Maar Ember ontmoet ook de rebel Riley. Riley wilt dat Ember met hem weg gaat uit Cresent Beach. Ember weet nog niet wat ze moet doen. Ze heeft immers een oogje op Garret. Er worden veel moeilijke keuzes gemaakt in Pupil.

Er is vanaf de eerste pagina een spanning te voelen in Pupil. Je weet dat Dante en Ember zich schuil moeten houden voor de orde van st Joris. Maar toch weet je dat ze in de buurt zijn en ze kunnen de twee jonge draken elk moment aanvallen. Dan heb ik het nog niet eens over de rebel die Ember probeert te overtuigen dat Talon slecht is. Ik zeg een ding, ik ben een fan geworden.

De talon saga is nog veel leuker en spannender dan de Onsterfelijke serie van Julie Kagawa. Aangezien ik The iron fey niet super leuk vind, please don’t hate me, is de Talon saga mijn favoriete serie van Julie Kagawa. Kagawa heeft zich ontwikkeld door de boeken heen en ik ben nog meer van haar schrijfstijl gaan houden. Geef mij alsjeblieft meer.


Geef een reactie

CommentLuv badge