Queen of Shadows

Queen of ShadowsQueen of Shadows
Geschreven door Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #4
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass, De donkere kroon, Heir of fire, Empire of Storms
Uitgegeven door Bloomsbury | 1 september 2015
Pages: 645
Goodreads
five-stars

Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she's at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past . . .

She will fight for her cousin, a warrior prepared to die just to see her again. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen's triumphant return.

Celaena’s epic journey has captured the hearts and imaginations of millions across the globe. This fourth volume will hold readers rapt as Celaena’s story builds to a passionate, agonizing crescendo that might just shatter her world.

Nadat Erfgenaam van vuur uit was wist ik geen raad om in Queen of Shadows te beginnen. Tegen het einde van Erfgenaam van vuur komt Celaena erachter dat zij eigenlijk Aelin is. Pam pam pam, dramatisch sound effect. Ik moest natuurlijk weten wat er voor de rest met de andere personages ging gebeuren, vooral Rowan. Dat hele jaar wachten op Queen of Shadows, destijds, was het helemaal waard.

Hoe kunnen we nou niet alle hints opgepakt hebben in de eerdere boeken dat Celaena, Aelin, een fae is. Dit is iets wat ik dus totaal niet heb zien aankomen. Dit was voor mij in Queen of Shadows heel erg wennen. Er was geen Celaena meer maar Aelin. Maar Aelin is om eerlijk te zijn zo veel toffer dan dat Celaena in alle boeken bij elkaar was.

Lyssandra is in Queen of Shadows officieel een van de meest badass vrouwelijke personages geworden. Vanaf de buitenkant lijkt ze heel erg onschuldig te zijn maar laat je niet misleiden. Ik heb een paar keer met mijn mond open zitten lezen omdat Lyssandra iets had gedaan, ik durf er niet verder op in te gaan in verband met spoilers dus die staan helemaal onderaan de recensie.

Het enige wat ik enorm jammer vind is dat Chaol en Aelin niet bij elkaar passen. Gewoon niet. De oude Celaena en Chaol waren perfectie maar sinds dat Celaena er niet meer is en het dus Aelin is lijkt het niet meer te klikken tussen die twee. Ik heb er vrede mee omdat Aelin en Rowan een geweldig stel zijn.

De relatie tussen Aelin en Aedion is geweldig. De hele manier waarop Aedion vast zat en eigenlijk niet bij Aelin kon zijn brak wel een beetje mijn hart. Maar vanaf het moment dat ze samen zijn lijkt het alsof er vuurwerk af gaat. Zo geweldig vind ik die twee samen.

View Spoiler »

Geef een reactie

CommentLuv badge