Reading challenge 2018, is het wel een uitdaging?

Er is bijna een maand voorbij in het nieuwe jaar. Vandaag wil ik daar iets meer aandacht aan schenken. Maar dan met name de reading challenge die ik voor dit jaar heb vast gesteld. Is het wel een uitdaging om 50 boeken in een jaar te lezen?

Ik dacht op 1 januari oh 50 boeken geen druk om te lezen. Als ik voor 1 juli deze uitdaging gehaald heb dan gaat hij naar 100 boeken. Maar een snelle berekening laat zien dat ik in juni of misschien al in mei klaar ben als ik op dit tempo verder ga. Nee dat is totaal niet wat ik verwachtte.

Ik dacht echt oh 50 boeken is makkelijk te halen, er zal toch wel een leesdip tussendoor komen dus waarom niet je doel wat lager zetten? Met die instelling begon ik het jaar. Ik wilde dus een boek per week lezen. Maar dat gaat mij iets makkelijker af.

Ik lees nu ongeveer 2 boeken per week. Als ik dit het hele jaar door blijf doen kom ik  op 104 boeken uit. Geen slecht aantal. Maar mijzelf kennende en alle vakanties die nog tussendoor komen overweeg ik om nu al mijn challenge naar 100 te verhogen.

Het voelt nu niet echt meer als een uitdaging. Het is niet alsof ik dag en nacht lees. Soms lees ik 10 bladzijden op een dag en soms lees ik er wel 200. Het is niet te voorspellen en daarom hou ik ook mijn challenge op 50 boeken.

De enige uitdaging die ik nu nog heb is om zo snel mogelijk de 50 gelezen boeken te halen. Als ik een kleine gok mag doen denk ik dat ik dit voor 1 juni wel gehaald heb.

Wat zou jij doen als jij in mijn schoenen stond? Je reading challenge op 50 houden of verhogen naar 100?


4 Comments

 • naomi

  januari 31, 2018

  Ik zou hem op 50 boeken houden en als je het gehaald hebt hem verhogen naar 100!

  Reply
 • Laurie

  januari 31, 2018

  Ik ga nu ook al erg hard, maar ik wacht nog even met ophogen. Ik hoop namelijk snel een fulltime baan te vinden, dus dan heb ik vast minder tijd over om te lezen. Ik zet mij zelf wel wat meer voor een uitdaging, omdat ik ook wat meer Engelse boeken wil gaan lezen. Dat doe ik eigenlijk bijna nooit, dus in dat opzicht daag ik mij zelf wel weer uit in de Challenge.
  Laurie onlangs geplaatst…Laurie’s Bookshelf bestaat 1 jaar!My Profile

  Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  januari 31, 2018

  Ik zette mijn challenge vorig jaar op 100 en toen ik eenmaal dichtbij de 100 kwam, had ik hem wat verhoogd. Dit deed ik uiteindelijk 3 keer, maar dat was vooral omdat ik mezelf niet veel druk wilde op leggen voor een hogere challenge. Je weet nooit hoe het jaar gaat lopen, dus hou hem lekker op de 50 en mocht je die bijna halen, zet je hem wat hoger ­čÖé

  Reply
 • Nikita

  februari 4, 2018

  Ik heb nog nooit mijn challenge verhoogd, gewoon om de reden dat de druk anders veel hoger wordt. Mijn challenge staat dit jaar op 52, maar ik ben net als jij aan mijn 10de boek bezig. Dus ook ik ga dat doel met gemak halen
  Nikita onlangs geplaatst…Positiviteit!My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge