Rebel in de woestijn

Rebel in de woestijnRebel in de woestijn
Geschreven door Alwyn Hamilton
Series: Rebel of the sands #1
Uitgegeven door L.S. | 29 april 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 352
Goodreads
four-stars

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Rebel in de woestijn is zo’n boek waarvan je bij de Nederlandse cover denkt meh moet dit verhaal goed zijn? Maar wanneer je de Engelse cover ziet dan is het een geval van instant love. Zo ging het bij mij in ieder geval. Ondanks alles heb ik toch de Nederlandse versie op gepakt en ik was best wel verrast.

De omgeving waar Rebel in de woestijn zich af speelt trok mij enorm aan. Het verhaal speelt zich namelijk af in een plaatsje dat mij doet denken aan het Midden Oosten terwijl de omstandigheden daar meer western zijn. In ieder geval super tof. Je maakt al snel kennis met de hoofdpersoon Amani. Zoals de omgeving het al een klein beetje laat doorschemeren is Amani best wel een badass hoofdpersoon.

Het begin van Rebel in de woestijn was ontzettend leuk. Ik was eigenlijk vanaf het eerste moment geboeid. Natuurlijk werkt de omgeving mee want ik kan er nog steeds niet overheen hoe gaaf dat dat is. Maar na een tijd gebeurt er zo veel en wordt het gewoon weg rommelig. Daarnaast zijn  er super veel bij personages die de warrigheid van het verhaal niet beter maken.

Ik kreeg sterk het idee, voornamelijk in het begin, dat Rebel in de woestijn wel wat elementen van de Islam mee had. Zo zijn vrouwen geheel ondergeschikt aan mannen. Ook wordt Amani uitgehuwelijkt door haar oom. Voor mij maakte die elementen het verhaal leuker. Het is iets wat ik nooit eerder gelezen heb.

Door Rebel in de Woestijn heeft Alwyn Hamilton mijn interesse weten te krijgen in haar serie. Ik ben ontzettend benieuwd wat zij nog meer in huis heeft. Voor mij is Rebel in de woestijn namelijk een kei goed eerste boek in een nieuwe serie. Ik denk zelf dat hij bij iedereen wel inde  smaak valt. Het is namelijk een super spannend verhaal maar ondertussen vang je ook nog een klein vleugje fantasy en romantiek op in het verhaal. Kortom iets voor iedereen.


Geef een reactie

CommentLuv badge