Rebel

RebelRebel
Geschreven door Julie Kagawa
Series: Talon #2
Andere boeken in deze serie: Pupil, Jager, Strijder
Uitgegeven door HarperCollins NL | 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 415
Goodreads
four-stars

Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in - niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Na het herlezen van Pupil wilde ik niet meteen door aan Rebel. Ik had even een kleine break van deze fantastische serie. Toen ik op vakantie was had ik de behoefte om verder te gaan. Nu heb ik zo veel spijt dat ik Jager niet mee had.

Ember is nu ook een rebel. Ze heeft zich samen met Riley tegen Talon gekeerd. Op dat zelfde moment probeert Dante zijn zus terug bij Talon te halen. Koste wat het kost probeert hij deze opdracht te volbrengen terwijl Ember en Riley uit de handen van Talon en St Joris proberen te blijven.

Wat mij meteen op viel was dat Ember veranderd was. Ja ze was nog altijd dat ene naïeve meisje die verliefd was op Garret, die overigens bij St Joris hoort. Maar ze dacht inmiddels iets meer na. Ze probeerde na te denken dat vond ik al heel wat.

We volgen Ember en Riley naar Las Vegas, een hele grote stad met pracht en praal. Wat zij in het begin nog niet weten dat zij altijd bekeken worden. Die spanning die jij dus in andere hoofdstukken leest is om te snijden. Dat maakt het voor mij juist zo leuk.

Ik heb het idee dat Rebel spannender was dan Pupil. Daarnaast was het einde een stuk kwellender van Rebel. Ik had na het lezen van het einde zoiets van waar is boek drie? Waarom ligt die nu niet naast mij? Maar dat had ik bij Pupil dus helemaal niet.

Nu ga ik mij langzaam voorbereiden op Jager, die ik nog nooit gelezen heb. Ik ben benieuwd waar Ember en Riley zich nu op de hals gaan halen.


Geef een reactie

CommentLuv badge