Reboot

RebootReboot
Geschreven door Amy Tinterra
Series: Reboot #1
Uitgegeven door Van Goor | 4 juni 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 296
Goodreads
three-stars

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot.

Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk.

Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Reboot is een verhaal waar ik van te voren wauw bij dacht. Dat de verwachting best wel hoog waren, had ik niet eens door. Ik dacht dit gaat een kickass dystopian verhaal worden met een killer personage, Wren. Maar toen ik begon viel alles best wel tegen. Het was zeker niet wat ik verwacht had.

In Reboot maak je kennis met Wren. Wren is vijf jaar geleden overleden maar door het reboot systeem na 178 minuten weer tot leven gekomen. Hoe langer dit duurt, des te minder van de menselijke trekjes je terug ziet. Wren is met haar nummer 178 de dodelijkste reboot die er is. Maar dat is nog niet alles. Zij krijgt de opdracht om Callum, nummer 22, op te leiden. Met zijn nummer 22 kan je merken dat Callum nog heel erg menselijk is.

Ik heb echt van het begin tot het einde tijdens het lezen gedacht dat Wren mannelijk was. Tot op een bepaald punt was het dat ik de gedachte kreeg nee hij kan niet mannelijk zijn. Wren moet wel vrouwelijk zijn. Nu achteraf gezien kan ik zo hard lachen om deze gedachte van mij. Vooral wanneer je eens goed kijkt naar de achterflap van het boek.

Nee Reboot is niet wat ik verwachtte. Ik had in gedachte dat ik vanaf de eerste bladzijde in een wereld gezogen werd waar Wren niks anders doet dan moorden en mensen oppakken. Ik had het duidelijk fout. Het begin was voor mij zo ontzettend langzaam. Ik had heel veel moeite om maar in het verhaal te komen. Het wilde totaal niet. Totdat er een moment was dat Wren en Callum samen gingen dansen. Dat was het eerste moment dat ik mij echt verbonden voelde met het verhaal. Al gauw nam dat gevoel ook weer af. En zo ging dat af en aan. Soms vond ik mijzelf tien minuten staren naar een bladzijde. Nee het verhaal wilde echt niet lekker lopen voor mij.

Ik had gehoopt meer van deze wereld te zien. Ik had gehoopt om antwoord te krijgen op de vraag hoe het hele Reboot systeem ontstaan is. Op dit moment ben ik ontzettend geïnteresseerd in het idee hoe Reboots ontstaan en waarom dat gebeurt. Ik wil meer weten over de organisatie de HARC. Na het lezen van Reboot voel ik een leegte die opgevuld moet worden. Zo ontzettend veel vragen die beantwoord moeten worden. Even voor de duidelijkheid hoe reboots ontstaan wordt wel uitgelegd en ik ben zo ontzettend gefascineerd door dat idee.


Geef een reactie

CommentLuv badge