Renegades

RenegadesRenegades
Geschreven door Marissa Meyer
Series: Renegades #1
Uitgegeven door Feiwel & Friends | 7 november 2017
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 550
Goodreads
five-stars

Secret Identities. Extraordinary Powers. She wants vengeance. He wants justice.

The Renegades are a syndicate of prodigies—humans with extraordinary abilities—who emerged from the ruins of a crumbled society and established peace and order where chaos reigned. As champions of justice, they remain a symbol of hope and courage to everyone...except the villains they once overthrew.

Nova has a reason to hate the Renegades, and she is on a mission for vengeance. As she gets closer to her target, she meets Adrian, a Renegade boy who believes in justice—and in Nova. But Nova's allegiance is to a villain who has the power to end them both.

Heeft Marissa Meyer nog een introductie nodig? Nou vooruit dan. Kun je je een auteur voor de geest halen waarvan je alles gelezen hebt. En dan niet een keer maar meerdere keren. Wanneer er dan een nieuw boek uit komt, dat je die meteen moet kopen. Dat heb ik dus met Marissa Meyer. En toen was er Renegades, waar ik heel erg naar uit keek.

Nova hoort bij de Anarchists, de bad guys in het verhaal. Aan de andere kant staan de Renegades. Zij worden als de goede kant gezien. Nova’s superkracht is dat zij mensen met een aanraking in slaap kan laten vallen.

Het idee van de superhelden en de verdeling tussen goed en kwaad vond ik geweldig om over te lezen. Het hield mij bezig. Vooral de identiteit van de superhelden en wat het verhaal daarachter was vond ik heel erg leuk om over te lezen. De begeleidende lijst van personages was in het begin zeker nodig, maar naderhand niet meer.

Ik was eigenlijk vanaf het begin al hooked. Ik was verslaafd. Ik had het gevoel dat ik verliefd werd. Dat gevoel is niet te beschrijven, maar ik weet wel dat het een geweldig gevoel is. Ik was een beetje overdonderd dat ik dat gevoel had.

Ik zeg een ding, The Lunar Chronicles was geweldig, Heartless was geweldig en met Renegades zet zij gewoon alweer een geweldig boek neer. Ik weet niet hoe zij het flikt maar ze blijft mij verassen.

Met Renegades heeft Marissa Meyer wederom een geweldig boek neer gezet. Ik had het eerlijk gezegd wel verwacht maar alsnog kwam het een beetje als een verassing. Is het al tijd voor boek twee?


One Comments

  • naomi

    december 12, 2017

    Ik vond the lunar chronicles echt onwijs leuk! Ben heel benieuwd naar renegades.

    x

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge