Author: Hendrik Groen

Zolang er leven is

Zolang er leven isZolang er leven is
Geschreven door Hendrik Groen
Series: Hendrik Groen #2
Andere boeken in deze serie: Pogingen iets van het leven te maken
Uitgegeven door Boekerij | 27 januari 2016
Genres: Roman
Pages: 320
Goodreads
five-stars

Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.
Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Continue Reading

Pogingen iets van het leven te maken

Pogingen iets van het leven te makenPogingen iets van het leven te maken
Geschreven door Hendrik Groen
Series: Hendrik Groen #1
Andere boeken in deze serie: Zolang er leven is
Uitgegeven door Meulenhoff Boekerij B.V. | 13 juni 2014
Genres: Contemporary, Roman
Pages: 328
Goodreads
four-stars

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ┬╝ jaar

Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

Continue Reading