Author: Pittacus Lore

De erfgaven

De erfgavenDe erfgaven
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy Lost Files #1
Uitgegeven door A.W. Bruna | 7 april 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 232
Goodreads
four-stars

Dit boek bevat de 3 novellen:

* Zes - Het begin
* De erfenis van Negen
* Vergeten verhalen

Zes - Het begin
Voordat Nummer Een en Nummer Twee gedood werden en vóór Paradise, Ohio, reisde Zes door Texas met haar Cêpaan Katarina. Wat daar gebeurde, zou haar leven veranderen.

De erfenis van Negen
Toen Negen door Nummer Vier werd bevrijd uit zijn cel, was hij wild, gevaarlijk en klaar om te vechten. In De Erfgaven lees je hoe Negen was voor hij werd gevangen en kom je alles te weten over zijn dramatische ontsnapping en zijn jacht op de Mogadoren.

Vergeten verhalen
Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.
Lees het ware verhaal achter de omgekomen leden van de Garde. Voor ze werden vermoord door de Mogadoren, waren ze slechts kinderen op een vreemde planeet die Aarde heet. Ze ontdekten hun Erfgaven en hielden zich schuil…

Continue Reading

United as one

United as oneUnited as one
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #7
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, Op leven en dood
Uitgegeven door Harper Collins USA | 28 juni 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 480
Goodreads
five-stars

They hunted us for our legacies. They are coming for you now too. They know you have powers. They fear how strong we can become—together. We must prove them right. We can save this planet if we fight as one. We need your help.

They started this war. We will end it.

It has all come down to this. One final chance to defeat the Mogadorians. We will save this planet—or we will die trying. But it’s going to take all of us…including you.

If we’re going to win this war, we need to eliminate their leader first. And now I have the power to do so. To get to him, though, we’re going to need an army of our own.

We know you didn’t ask for any of this. Neither did we. Lorien chose you, as it did us. It gave you Legacies so you could help defend the world. We can train you to use your new abilities. We can show you how to fight. But it’s your decision if you want to join us. You will have to put your life on the line, and not everyone may survive. Not all of us have.

Continue Reading

De val van vijf

De val van vijfDe val van vijf
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #4
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 19 november 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 248
Goodreads
five-stars

De Gardes zijn eindelijk herenigd, maar zijn ze wel uit het juiste hout gesneden om de strijd tegen de Mogadoren te winnen? John Smith, Nummer Vier, dacht dat alles zou veranderen zodra ze elkaar hadden gevonden. Ze zouden niet langer hoeven vluchten. Ze zouden de Mogadoren bestrijden. En ze zouden winnen. Maar hij vergiste zich. Na hun confrontatie met de Mogadoorse heerser, waarbij ze bijna werden vernietigd, weten de Gardes dat ze compleet onvoorbereid zijn en ze kansloos zullen worden overtroefd. Nu houden ze zich schuil in het penthouse van Negen in Chicago, waar ze zich beraden op hun volgende zet…

Continue Reading

Het lot van tien

Het lot van tienHet lot van tien
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #6
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 10 mei 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 288
Goodreads
five-stars

De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave – iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige.
Intussen zitten Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen.
De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing.

Ze pakten Nummer Een in Maleisië Nummer Twee in Engeland Nummer Drie in Kenia en Nummer Acht in Florida. Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Continue Reading

De wraak van zeven

De wraak van zevenDe wraak van zeven
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #5
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De opkomst van negen, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 5 mei 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Goodreads
four-half-stars

We dachten dat het ergste voorbij was. Na tien jaar waren we eindelijk herenigd en ontdekten we de waarheid over ons verleden. We trainden en werden elke dag sterker. Maar we hadden nooit gedacht dat de Mogadoren een van onze eigen Gardes tegen ons op zou zetten. En nu is Acht Dood. Ik zou alles doen om hem weer terug te brengen. Mijn hele leven ben ik al voor de Mogadoren op de vlucht - ze hebben alles van me afgenomen. maar dat houdt nu op. De strijd gaat door, en ik zal niet rusten voor ik ze allemaal vernietigd heb.

Continue Reading

De opkomst van negen

De opkomst van negenDe opkomst van negen
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #3
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 23 oktober 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 300
Goodreads
five-stars

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer… Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.
Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken.
Nummer Twee in Engeland.
En Nummer Drie in Kenia.
Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes.
Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen.
Ze willen ons vernietigen.
Ze komen steeds dichterbij.
Wij zijn klaar om te vechten.

Continue Reading

De kracht van zes

De kracht van zesDe kracht van zes
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #2
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 12 november 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 278
Goodreads
five-stars

Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. Wij zijn de laatste verdediging.

Ik heb hem op het nieuws gezien en heb de berichtgeving over wat er in Ohio gebeurde gevolgd – John Smith, op de vlucht. Voor de buitenwereld is hij een mysterie. Maar voor mij… is hij een van ons. We kwamen met ons negenen, en soms vraag ik me af of de tijd ons heeft veranderd en of we nog wel geloven in onze missie.

Slechts zes van ons zijn nog in leven. We duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar onze krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen we sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ik heb gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren uit mijn dromen – het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?

Continue Reading

Ik ben nummer vier

Ik ben nummer vierIk ben nummer vier
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #1
Andere boeken in deze serie: De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 23 oktober 2012
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 327
Goodreads
four-stars

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt.

On plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten.

Maar zij weten het wel...

Continue Reading