Een bijna eindeloze afstand

Een bijna eindeloze afstandEen bijna eindeloze afstand Geschreven door Tahereh Mafi
Uitgegeven door Blossom Books | 20 oktober 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 272
Goodreads
four-stars

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.

Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Lees verder

Zij en ik

Zij en ikZij en ik Geschreven door Nic Stone
Uitgegeven door Best of YA | 5 oktober 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 288
Goodreads
three-half-stars

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt.

Courtney 'Coop' Cooper: Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen.

Rae Evelyn Chin: Ik ben het 'nieuwe meisje', maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook.

Jupiter 'Jupe' Charity-Sanchez: Het enige wat erger is dan het verliezen van het meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig.

Lees verder

Wat als dit het is

Wat als dit het isWat als dit het is Geschreven door Adam Silvera, Becky Albertalli
Uitgegeven door Blossom Books | Oktober 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
Goodreads
four-stars

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?
En wat als het dat wel is?

Lees verder

Hart-Slag

Hart-SlagHart-Slag Geschreven door Joanne Carlton
Uitgegeven door Hamley Books | 25 september 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 478
Goodreads
four-stars

Laat elk moment tellen.

Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.

Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.

De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Lees verder

Zoek me tussen de sterren

Zoek me tussen de sterrenZoek me tussen de sterren Geschreven door Francesca Zappia
Uitgegeven door Young & Awesome | 13 juni 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 324
Goodreads
five-stars

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

Lees verder

Op het einde gaan ze allebei dood

Op het einde gaan ze allebei doodOp het einde gaan ze allebei dood Geschreven door Adam Silvera
Uitgegeven door Clavis | 26 april 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 336
Goodreads
five-stars

Op 5 September, net na middennacht, belt Death-Cast Mateo Torrez en Rufus Emeterio om ze slecht nieuws te geven: ze gaan allebei vandaag dood. Mateo en Rufus kennen elkaar niet, maar zoeken om verschillende redenen een nieuwe vriend op hun laatste dag. Het goede nieuws: daar is een app voor. Het heel de Laatste Vriend, en door die app staan Rufus en Mateo op het punt elkaar te ontmoeten voor een laatste avontuur en om een leven te leiden in een dag.

Lees verder

Alles behalve oke

Alles behalve okeAllesbehalve oke Geschreven door Laura Steven
Uitgegeven door Karakter | 30 april 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 333
Goodreads
five-stars

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van eeninternationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek. Voor de lezers van Amy Schumers Het meisje met de onderrugtattoo.

Lees verder

Royals

RoyalsRoyals Geschreven door Rachel Hawkins
Serie: Royals #1
Uitgegeven door Best of YA | 5 juli 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 272
Goodreads
three-stars

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

Lees verder

Just don’t mention it

Just don’t mention itJust don't mention it Geschreven door Estelle Maskame
Serie: DIMILY #4
Uitgegeven door Ink road | 21 juni 2018
Genre: Contemporary, Young Adult
Aantal pagina's: 470
Goodreads
three-stars

Tyler Bruce – hell raiser and bad boy – tells his story in his own words.

Alternating between past and present, Just Don’t Mention It is narrated from Tyler’s perspective. We see his life as a twelve-year-old boy suffering physical abuse at the hands of his dad. We see him as the daredevil seventeen-year-old we first met in Did I Mention I Love You?, the stepbrother who falls head over heels for Eden.

In these parallel timelines we finally understand the enigmatic Tyler’s complex story and his innermost thoughts – on his dad, his mom, on Tiffani and Eden – all the things Eden wasn’t witness to. And, crucially, the reader gains heartbreaking insight into why Tyler becomes the self-obsessed, angry and unhappy guy we encounter in DIMILY.

Lees verder