Genre: Science fiction

Gemina

GeminaGemina
Geschreven door Amie Kaufman, Jay Kirstoff
Series: The Illuminae files #2
Andere boeken in deze serie: Illuminae
Uitgegeven door Knopf books | 18 oktober 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 659
Goodreads
five-stars

The highly anticipated sequel to the instant New York Times bestseller that critics are calling “out-of-this-world awesome.”

Moving to a space station at the edge of the galaxy was always going to be the death of Hanna’s social life. Nobody said it might actually get her killed.

The sci-fi saga that began with the breakout bestseller Illuminae continues on board the Jump Station Heimdall, where two new characters will confront the next wave of the BeiTech assault.

Hanna is the station captain’s pampered daughter; Nik the reluctant member of a notorious crime family. But while the pair are struggling with the realities of life aboard the galaxy’s most boring space station, little do they know that Kady Grant and the Hypatia are headed right toward Heimdall, carrying news of the Kerenza invasion.

When an elite BeiTech strike team invades the station, Hanna and Nik are thrown together to defend their home. But alien predators are picking off the station residents one by one, and a malfunction in the station’s wormhole means the space-time continuum might be ripped in two before dinner. Soon Hanna and Nik aren’t just fighting for their own survival; the fate of everyone on the Hypatia—and possibly the known universe—is in their hands.

But relax. They’ve totally got this. They hope.

Once again told through a compelling dossier of emails, IMs, classified files, transcripts, and schematics, Gemina raises the stakes of the Illuminae Files, hurling readers into an enthralling new story that will leave them breathless.

Continue Reading

Duizend stukjes van jou

Duizend stukjes van jouDuizend stukjes van jou
Geschreven door Claudia Gray
Series: Firebird #1
Andere boeken in deze serie: Tienduizend hemels boven jou, Een miljoen werelden met jou
Uitgegeven door HarperCollins NL | 12 januari 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 334
Goodreads
four-stars

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Continue Reading

Wayfarer

WayfarerWayfarer
Geschreven door Alexandra Bracken
Series: Passenger #2
Andere boeken in deze serie: Passenger
Uitgegeven door Disney-Hyperion | 3 januari 2017
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 532
Goodreads
five-stars

All Etta Spencer wanted was to make her violin debut when she was thrust into a treacherous world where the struggle for power could alter history. After losing the one thing that would have allowed her to protect the Timeline, and the one person worth fighting for, Etta awakens alone in an unknown place and time, exposed to the threat of the two groups who would rather see her dead than succeed. When help arrives, it comes from the last person Etta ever expected—Julian Ironwood, the Grand Master’s heir who has long been presumed dead, and whose dangerous alliance with a man from Etta’s past could put them both at risk.
Meanwhile, Nicholas and Sophia are racing through time in order to locate Etta and the missing astrolabe with Ironwood travelers hot on their trail. They cross paths with a mercenary-for-hire, a cheeky girl named Li Min who quickly develops a flirtation with Sophia. But as the three of them attempt to evade their pursuers, Nicholas soon realizes that one of his companions may have ulterior motives.
As Etta and Nicholas fight to make their way back to one another, from Imperial Russia to the Vatican catacombs, time is rapidly shifting and changing into something unrecognizable… and might just run out on both of them.

Continue Reading

Phobos

PhobosPhobos
Series: Phobos #1
Andere boeken in deze serie: Phobos 2
Uitgegeven door Q | 25 augustus 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 370
Goodreads
five-stars

Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven...
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden...
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Continue Reading

The diabolic

The diabolicThe Diabolic
Geschreven door S.J. Kincaid
Uitgegeven door Young & Awesome | 19 oktober 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 409
Goodreads
four-stars

'Denk je echt dat dit meisje gevaarlijk is?’ zei de senator. ‘Ze ziet er eerder uit als een doodsbang kind.’ Ik verkilde toen hij dat zei. Ik mócht niet bang zijn. Ik keek de senator woest aan. Hij schrok, kneep zijn ogen tot spleetjes en wendde zijn blik van me af. Misschien heb gelijk,’ mompelde hij. ‘Het zit in de ogen. Ze heeft wrede ogen. Liefje, weet je heel zeker dat we dit monster in huis moeten halen?’
Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

Continue Reading

De erfgaven

De erfgavenDe erfgaven
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy Lost Files #1
Uitgegeven door A.W. Bruna | 7 april 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 232
Goodreads
four-stars

Dit boek bevat de 3 novellen:

* Zes - Het begin
* De erfenis van Negen
* Vergeten verhalen

Zes - Het begin
Voordat Nummer Een en Nummer Twee gedood werden en vóór Paradise, Ohio, reisde Zes door Texas met haar Cêpaan Katarina. Wat daar gebeurde, zou haar leven veranderen.

De erfenis van Negen
Toen Negen door Nummer Vier werd bevrijd uit zijn cel, was hij wild, gevaarlijk en klaar om te vechten. In De Erfgaven lees je hoe Negen was voor hij werd gevangen en kom je alles te weten over zijn dramatische ontsnapping en zijn jacht op de Mogadoren.

Vergeten verhalen
Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.
Lees het ware verhaal achter de omgekomen leden van de Garde. Voor ze werden vermoord door de Mogadoren, waren ze slechts kinderen op een vreemde planeet die Aarde heet. Ze ontdekten hun Erfgaven en hielden zich schuil…

Continue Reading

Het dertiende huis

Het dertiende huisHet dertiende huis
Geschreven door Romina Russel
Series: Zodiak #1
Uitgegeven door Karakter | 26 mei 2015
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 461
Goodreads
four-stars

Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.

Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.

Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.

Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking?

Continue Reading

Illuminae

IlluminaeIlluminae
Geschreven door Amie Kaufman, Jay Kirstoff
Series: The Illuminae files #1
Andere boeken in deze serie: Gemina
Uitgegeven door Knopf books | 20 oktober 2015
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 599
Goodreads
five-stars

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do.

This afternoon, her planet was invaded.

The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than an ice-covered speck at the edge of the universe. Too bad nobody thought to warn the people living on it. With enemy fire raining down on them, Kady and Ezra—who are barely even talking to each other—are forced to fight their way onto an evacuating fleet, with an enemy warship in hot pursuit.

But their problems are just getting started. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet's AI, which should be protecting them, may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a tangled web of data to find the truth, it's clear only one person can help her bring it all to light: the ex-boyfriend she swore she'd never speak to again.

Told through a fascinating dossier of hacked documents—including emails, schematics, military files, IMs, medical reports, interviews, and more—Illuminae is the first book in a heart-stopping, high-octane trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.

Continue Reading

Armada

ArmadaAramanda
Geschreven door Ernest Cline
Uitgegeven door Q | 16 februari 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 386
Goodreads
four-stars

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit tijdens een saaie les wiskunde uit het raam te staren als hij ineens een ufo langs ziet vliegen.
Hij denkt dat hij gek is geworden.
Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als die van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de zesde plek staat van de wereldranglijst.
Maar wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens. Zack kan het bijna niet geloven.
De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada worden gevraagd om drones te besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van de wereld ligt plots op de schouders van de nerds.

Continue Reading

Ik ben nummer vier

Ik ben nummer vierIk ben nummer vier
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #1
Andere boeken in deze serie: De kracht van zes, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 23 oktober 2012
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 327
Goodreads
four-stars

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt.

On plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten.

Maar zij weten het wel...

Continue Reading