Genre: Thriller

S.T.A.G.S.

S.T.A.G.S.S.T.A.G.S.
Geschreven door M.A. Bennet
Uitgegeven door Meis & Maas | 27 oktober 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 370
Goodreads
four-stars

Negen studenten. Drie bloederige sporten. Een dodelijk weekend.

Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje. Totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer en de andere genodigden niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

Een YA-trhiller van wereldformaat voor de fans van The Hunger Games en Looking for Alaska.

Continue Reading

Escape room

Escape roomEscape room
Geschreven door Maren Stoffels
Uitgegeven door Leopold | 4 oktober 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 240
Goodreads
three-half-stars

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Continue Reading

Iene miene mutte

Iene miene mutteIene miene mutte
Geschreven door M.J. Alridge
Series: Helen Grace #1
Uitgegeven door Boekerij | 29 januari 2015
Genres: Thriller
Pages: 376
Goodreads
five-stars

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Continue Reading

De sekte

De sekteDe Sekte
Geschreven door Mariette Lindstein
Series: ViaTerra #1
Uitgegeven door A.W. Bruna | 11 september 2017
Genres: Thriller
Pages: 400
Goodreads
four-stars

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een New Age-beweging gesetteld. Hun charismatische leider, Franz Oswald, ontwikkelde de doctrine ViaTerra, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op beroemdheden en vooraanstaande politici. Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. Ze is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt. Wanneer de idyllische zomer ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt Sofia zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Er lijkt echter geen weg terug naar haar oude leven. Want niemand kon ViaTerra ooit verlaten.

Continue Reading

13 minuten

13 minuten13 minuten
Geschreven door Sarah Pinborough
Uitgegeven door Van Goor | 1 juni 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 368
Goodreads
five-stars

k was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

Continue Reading

Ik zie jou

Ik zie jouIk zie jou
Geschreven door Clare Mackintosh
Uitgegeven door De fontein | 7 juni 2017
Genres: Thriller
Pages: 384
Goodreads
five-stars

Na haar succesdebuut 'Mea culpa' (I Let You Go) slaagt Clare Mackintosh er opnieuw in een geweldige thriller te schrijven. 'Ik zie jou' (I See You) is een thriller over forenzen, routines en obsessie. Je treinreis, je rit naar je werk wordt nooit meer hetzelfde na het lezen van dit boek!

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Continue Reading

Een van ons liegt

Een van ons liegtEen van ons liegt
Geschreven door Karen M. McManus
Uitgegeven door Van Goor | 30 mei 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 303
Goodreads
four-stars

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.
Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Continue Reading

De pier

De pierDe pier
Geschreven door Claire Douglas
Uitgegeven door A.W. Bruna | 11 april 2017
Genres: Thriller
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Continue Reading

De chemicus

De chemicusDe chemicus
Geschreven door Stephenie Meyer
Uitgegeven door Meulenhoff Boekerij B.V. | October 8th 2016
Genres: Thriller
Pages: 526
Goodreads
two-stars

Een voormalig geheim-agent moet nog één laatste zaak op zich nemen om haar naam te zuiveren en haar leven te redden in de eerste thriller van Stephenie Meyer.
Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken.
Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen.
Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…

Continue Reading

Aangeschoten

AangeschotenAangeschoten
Geschreven door M.G. Reyes
Series: Emancipated #2
Andere boeken in deze serie: Losgelaten
Uitgegeven door HarperCollins NL | 26 september 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 352
Goodreads
four-stars

Zes tieners die zonder enig ouderlijk toezicht gaan samenwonen in een huis aan Venice Beach... dat is vragen om problemen. Helemaal als blijkt dat iedereen geheimen heeft voor elkaar. Eén van hen wordt beschuldigd van moord, maar het wordt nog erger. Door de komst van een ongenode gast raken ze verstrikt in een complot dat niemand zag aankomen, en de enige kans om dit te overleven is samen optrekken, ondanks het wantrouwen.

In het spannende tweede boek van de Venice Beach-serie komen de
vriendschappen behoorlijk onder druk te staan!

Continue Reading