Publisher: Clavis

De vergiftigde gave

De vergiftigde gaveDe vergiftigde gave
Geschreven door Melinda Salisbury
Series: The sin eater's daughter #1
Uitgegeven door Clavis | april 2017
Pages: 350
Goodreads
three-half-stars

Twylla is uitverkoren. Ze is niet van koninklijken bloede, maar de goden hebben haar gezegend met een bijzondere gave. Hierdoor zal ze later de prins huwen en met hem heersen over het koninkrijk Lormere. Maar voorlopig beschouwt Twylla haar gave vooral als een vloek: door dageraadschade te drinken wordt haar huid giftig. Zo kan ze landgenoten die van verraad beschuldigd worden met een simpele aanraking om het leven brengen. Twylla beseft dat ze geen vrije keus heeft en het werktuig is van de goden en de koningin. Bovendien raakt ze zonder het te beseffen verstrikt in een web van intriges.

Dit is het meeslepende eerste boek van een historische fantasytrilogie met 'indrukwekkende diepgang en emotie', aldus Kirkus Reviews. Een must voor young adults.

Continue Reading

Het tweede boek van Tess

Het tweede boek van TessHet tweede boek van Tess
Geschreven door Miriam Bruijstens
Uitgegeven door Clavis | 23 maart 2016
Genres: New adult
Pages: 119
Goodreads
five-stars

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Een cross-overroman waarin het personage Tess nog meer onder je huid kruipt. Een heftig verhaal vol vriendschap, hartstocht, verdriet en humor. En poëzie.

Continue Reading

Bibliotheek der zielen

Bibliotheek der zielenBibliotheek der zielen
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #3
Andere boeken in deze serie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Omhulde stad
Uitgegeven door Clavis | 18 januari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 507
Goodreads
five-stars

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort.

Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil’s Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine.

Continue Reading

Omhulde stad

Omhulde stadOmhulde stad
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2
Andere boeken in deze serie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Bibliotheek der zielen
Uitgegeven door Clavis | 17 maart 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 437
Goodreads
five-stars

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Continue Reading

Het boek van Tess

Het boek van TessHet boek van Tess
Geschreven door Miriam Bruijstens
Uitgegeven door Clavis | 19 januari 2015
Genres: New adult
Pages: 143
Goodreads
five-stars

Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim ...

Continue Reading

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw PeregrineDe bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1
Andere boeken in deze serie: Omhulde stad, Bibliotheek der zielen
Uitgegeven door Clavis | 30 maart 2012
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 383
Goodreads
four-stars

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto's. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto's van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven ...

Continue Reading