Publisher: L.S.

Het geheugenboek

Het geheugenboekHet geheugenboek
Geschreven door Lara Avery
Uitgegeven door L.S. | 13 april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-half-stars

Ze zeggen dat ik alles zal vergeten. Dus schrijf ik om te herinneren…

De ambitieuze Sammie McCoy weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en dan het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Niets zal haar van haar plannen afbrengen. Dus ook niet de diagnose dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is, wie haar hart heeft gebroken en over Cooper, een oude vriend van vroeger die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen...

Continue Reading

Helemaal het einde

Helemaal het eindeHelemaal het einde
Geschreven door Lisette Jonkman
Uitgegeven door L.S. | 10 juni 2017
Genres: Chicklit
Pages: 480
Goodreads
four-stars

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland. De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger..

Continue Reading

Het zwarte hart

Het zwarte hartHet zwarte hart
Geschreven door Stephanie Garber
Series: Caraval #1
Uitgegeven door L.S. | 17 oktober 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 368
Goodreads
four-stars

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de knappe maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkste voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan een ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Continue Reading

De heerschappij van de maskers

De heerschappij van de maskersDe heerschappij van de maskers
Geschreven door Sabaa Tahir
Series: An ember in the ashes #1
Andere boeken in deze serie: A torch against the night
Uitgegeven door L.S. | 7 oktober 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 464
Goodreads
five-stars

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot..

Continue Reading

Penryn en het gevecht om hemel en aarde

Penryn en het gevecht om hemel en aardePenryn en het gevecht om hemel en aarde
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #3
Andere boeken in deze serie: Penryn & het einde der dagen, Penryn en de nieuwe wereld
Uitgegeven door L.S. | 12 augustus 2015
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
three-half-stars

Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje...

Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.

Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Continue Reading

Zout van de zee

Zout van de zeeZout van de zee
Geschreven door Ruta Sepetys
Uitgegeven door L.S. | 2 maart 2016
Genres: Historisch, Young Adult
Pages: 412
Goodreads
four-stars

Zout van de zee van Ruta Sepetys, bekend van Schaduwliefde, is een spannend en avontuurlijk op feiten berustend verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Zout van de zee gaat over drie moedige jongeren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die met duizenden andere vluchtelingen op zoek zijn naar de vrijheid. Ze ontmoeten elkaar op weg naar een voormalig cruiseschip dat hen in veiligheid moet brengen. Hoewel ze door de oorlog lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten ze samenwerken om te overleven. Het wordt een race tegen de klok. Redden ze het om op tijd bij het schip te komen?

Continue Reading

Rebel in de woestijn

Rebel in de woestijnRebel in de woestijn
Geschreven door Alwyn Hamilton
Series: Rebel of the sands #1
Uitgegeven door L.S. | 29 april 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 352
Goodreads
four-stars

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Continue Reading

Penryn en de nieuwe wereld

Penryn en de nieuwe wereldPenryn en de nieuwe wereld
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #2
Andere boeken in deze serie: Penryn & het einde der dagen, Penryn en het gevecht om hemel en aarde
Uitgegeven door L.S. | 8 oktober 2014
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
four-stars

In de Nieuwe Wereld moet je vechten voor je leven…
Penryn heeft haar zusje bevrijd uit de gruwelkelder van het engelenhoofdkwartier. Maar Paige is veranderd in een monster – met bloederige gevolgen. Paige vlucht. De mensen zijn doodsbang voor haar.

Op zoek naar haar zusje, dolend door de lege straten van San Francisco, komt Penryn achter het geheime plan van de engelen. Ze ontdekt dat ze ver willen gaan in hun zucht naar macht, gruwelijk ver...

Ondertussen jaagt Raffe op zijn vleugels. Hij heeft ze nodig om zich weer bij de engelen te voegen en zijn plek als een van hun leiders in te nemen. Kiest hij voor zijn vleugels of helpt hij Penryn te overleven?

Continue Reading

Rood

RoodRood
Geschreven door Pierce Brown
Series: Red Rising #1
Uitgegeven door L.S. | 17 juni 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 432
Goodreads
four-stars

Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waar Darrow vrede mee heeft gesloten, wetende dat zijn bloed en zweet ooit zal resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen.

Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Al snel komt hij erachter dat de mensheid de oppervlakte van Mars al generaties geleden heeft bereikt. Uitgestrekte steden en rijk begroeide velden strekken zich uit over het landschap. Darrow - en alle Roden net als hij - zijn niets meer dan slaven voor de decadente heersende klasse.

Geïnspireerd door een verlangen naar gerechtigheid, en gedreven door herinneringen aan een verloren liefde, offert Darrow alles op om het legendarische Instituut te infiltreren, een proefterrein voor de dominante Gouden kaste waar de nieuwe generatie van menselijke opperheren strijden om macht. Darrow wordt gedwongen te strijden voor zijn eigen leven en de toekomst van de beschaafde wereld tegen de beste en meest genadeloze leden van de heersende klasse van de maatschappij. Hij zal voor niets of niemand stoppen om zijn vijanden te verslaan... zelfs niet als dat betekent dat hij een van hen moet worden.

Ik was eigenlijk nooit echt geïnteresseerd in Rood. Natuurlijk zag ik hier en daar wat recensies voorbij komen maar ik dacht er nooit aan om te beginnen in het boek. Totdat ik erachter kwam dat hij vertaald ging worden. Ik ging me in het verhaal verdiepen en dacht hey dit kan best wel tof zijn. Zodoende kocht ik het boek en begon ik eraan. Wat ik niet wist is dat ik meteen hooked zou zijn.

Rood is een fantastisch verhaal. De worldbuilding is geweldig. De wereld is namelijk opgebouwd in een soort kastensysteem. Voor iedereen die niet weet wat dat is leg ik het even uit. In Rood wordt gebruik gemaakt van een kleuren systeem. Als je bij de roden hoort behoor je tot de laagste kaste. Je bent dan eigenlijk een slaaf van de maatschappij. En dat terwijl de gouden de macht hebben over de wereld. Zij behoren tot de hoogste klassen en regeren de wereld. Hoe hoger je in de kaste leeft hoe beter je leven is. Dit concept vind ik geweldig. Ik ben sowieso wel geïnteresseerd in het kastenstelsel dus dat kwam mooi uit.

Het verhaal gaat eigenlijk over Darrow. Darrow behoort tot de laagste klasse en is dus rood. Hij is als het ware een slaaf voor de maatschappij en werkt op de maan. Hij werkt diep onder de grond elke dag. De gouden zeggen dat zij hiermee de maan bewoonbaar maken voor de mensen. Maar wat Darrow niet weet is dat dat een leugen is. Zijn leven is een hel totdat hij een kans krijgt om zich voor te doen als een gouden.

De eerste honderd pagina’s waren geweldig. Er was zo veel worldbuilding dat ik eigenlijk overweldigd was. Deze worldbuilding gaat gepaard met heel veel termen die Pierce Brown verzonnen heeft. Dit maakte voor mij het verhaal wat lastiger na bladzijde honderd. Maar Pierce Brown heeft Rood zo geschreven dat je maar door en door wilt lezen. Ik ben gefascineerd door deze wereld en ik hoop dat jullie ook Rood gaan lezen.

Penryn & het einde der dagen

Penryn & het einde der dagenPenryn & het einde der dagen
Geschreven door Susan Ee
Series: Angelfall #1
Andere boeken in deze serie: Penryn en de nieuwe wereld, Penryn en het gevecht om hemel en aarde
Uitgegeven door L.S. | 3 maart 2014
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
three-half-stars

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen.

Maar daar heeft ze hulp voor nodig en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Susan Ee werkte als advocaat, maar is nu fulltime schrijver. Ze is de auteur van de trilogie Angelfall, die een ware sensatie veroorzaakte op Goodreads.com met een recordaantal recensies.

Continue Reading