Publisher: Moon

The hate u give

The hate u giveThe hate u give
Geschreven door Angie Thomas
Uitgegeven door Moon | 29 mei 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 363
Goodreads
four-half-stars

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Continue Reading

Op mijn schouders

Op mijn schoudersOp mijn schouders
Geschreven door Jennifer Niven
Uitgegeven door Moon | april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 364
Goodreads
four-stars

Op mijn schouders draait om Libby en Jack. Iedereen denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van het land en Jack als de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

Continue Reading

Dans van vlammen

Dans van vlammenDans van vlammen
Geschreven door Yelena Black
Series: Dance of shadows #2
Andere boeken in deze serie: Dans van Schaduwen
Uitgegeven door Moon | 22 maart 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 27
Goodreads
three-stars

Vanessa is een van de gelukkigen die voor de Royal Court Ballet Company auditie mag doen. Deze droom wordt een nachtmerrie wanneer Vanessa bedreigd wordt door de Lyric Elite: zij geven haar de opdracht om de wedstrijd te winnen en de Royal Court Ballet Company te infiltreren om een duister genootschap op te sporen. Vanessa danst alsof haar leven ervan afhangt, maar niet voor de Lyric Elite. Ze danst om haar vermiste zus Margaret weer terug te vinden.

Continue Reading

Duizend hoog

Duizend hoogDuizend hoog
Geschreven door Katherine McGee
Series: The thousandth floor #1
Uitgegeven door Moon | 16 november 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 432
Goodreads
four-stars

Een duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is.

Welkom in Manhattan, New York, 2118.

Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt RYLIN MYERS verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

WATT BAKRADI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Continue Reading

Dans van Schaduwen

Dans van SchaduwenDans van Schaduwen
Geschreven door Yelena Black
Series: Dance of shadows #1
Andere boeken in deze serie: Dans van vlammen
Uitgegeven door Moon | 15 april 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
three-stars

Dansen met iemand draait om vertrouwen. Mooi en intiem; dichtbij genoeg om de hartslag van de ander te voelen. Maar voor Vanessa is dansen dodelijk - wie kan ze nog vertrouwen?

Vanessa danst op een exclusieve balletacademie - dezelfde academie waar haar oudere zus Margaret naartoe ging voordat ze op mysterieuze wijze verdween. Nu is Vanessa vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd.

Al snel trekt ze de aandacht van drie mannen: de superknappe Zep, de geheimzinnige Justin en de charmante balletmeester Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel, heeft Vanessa geen idee van het gevaar dat voor haar ligt en de krachten die op het punt staan te worden ontketend.

Continue Reading

Dumplin’

Dumplin’Dumplin'
Geschreven door Julie Murphy
Series: Dumplin #1
Uitgegeven door Moon | 1 augustus 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City's Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Continue Reading

P.S. Ik hou nog steeds van je

P.S. Ik hou nog steeds van jeP.S. Ik hou nog steeds van je
Geschreven door Jenny Han
Series: Aan alle jongens van wie ik hield #2
Andere boeken in deze serie: Aan alle jongens van wie ik hield, Always and forever Lara Jean
Uitgegeven door Moon | 15 september 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 304
Goodreads
five-stars

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

PS Ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.

Continue Reading

De ijzeren prinses

De ijzeren prinsesDe ijzeren prinses
Geschreven door Cassandra Clare
Series: The infernal devices #3
Andere boeken in deze serie: De ijzeren engel, De ijzeren prins
Uitgegeven door Moon | 5 november 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 512
Goodreads
five-stars

"Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?"

Continue Reading

De ijzeren prins

De ijzeren prinsDe ijzeren prins
Geschreven door Cassandra Clare
Series: The infernal devices #2
Andere boeken in deze serie: De ijzeren engel, De ijzeren prinses
Uitgegeven door Moon | 11 september 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 464
Goodreads
five-stars

Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op Clockwork Angel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa's hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Continue Reading

Aan alle jongens van wie ik hield

Aan alle jongens van wie ik hieldAan alle jongens van wie ik hield
Geschreven door Jenny Han
Series: Aan alle jongens van wie ik hield #1
Andere boeken in deze serie: P.S. Ik hou nog steeds van je, Always and forever Lara Jean
Uitgegeven door Moon | 4 april 2016
Genres: Young Adult, Contemporary
Pages: 320
Goodreads
four-stars

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Continue Reading