Publisher: Q

Spelbreker

SpelbrekerSpelbreker
Geschreven door Cora Carmack
Series: Rusk University #2
Andere boeken in deze serie: Op het spel
Uitgegeven door Q | juni 2017
Pages: 320
Goodreads
four-half-stars

Dylan is ervan overtuigd dat ze de wereld een betere plek kan maken, als ze er maar fel genoeg voor strijdt. Om welk goed doel het ook gaat, Dylan staat op de barricaden. Wanneer ze door de politie wordt weggestuurd bij een protest, weigert ze te vertrekken en wordt gearresteerd.
Silas Moore is goed in twee dingen: football en problemen veroorzaken. Na een vechtpartij belandt hij een nachtje in de cel en daar ontmoet hij wereldverbeteraar Dylan. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Continue Reading

Op het spel

Op het spelOp het spel
Geschreven door Cora Carmack
Series: Rusk University #1
Andere boeken in deze serie: Spelbreker
Uitgegeven door Q | 6 december 2016
Genres: New adult
Pages: 304
Goodreads
four-stars

Dallas Cole heeft een hekel aan football. Haar vader is footballtrainer dus haar hele leven staat in het teken van de sport. Ze is blij als ze kan gaan studeren en even van de sport verlost zal zijn. Dan vertelt haar vader dat hij een nieuwe baan heeft: als trainer van het team van de universiteit waar zij aan gaat studeren. Dallas baalt als een stekker en probeert haar vader en zijn team zoveel mogelijk te vermijden.
Op een feestje ontmoet ze Carson. De vonk slaat gelijk over. Dallas weet echter niet dat Carson in het footballteam zit. En Carson weet niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach…

Continue Reading

Phobos 2

Phobos 2Phobos 2
Geschreven door Victor Dixen
Series: Phobos #2
Andere boeken in deze serie: Phobos
Uitgegeven door Q | 21 maart 2017
Pages: 414
Goodreads
three-half-stars

Hervatting van het Genesiskanaal over
3 seconden…
2 seconden…
1 seconde…
De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten te weten wat ze te wachten stond. Ze dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.
Léonor dacht haar gevoelens onder controle te hebben. Ze hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En nu zijn de herinneringen te heftig om ooit nog te vergeten…

Continue Reading

Vlammenwerper

VlammenwerperVlammenwerper
Geschreven door Brandon Sanderson
Series: De wrekers #2
Andere boeken in deze serie: Staalhart
Uitgegeven door Q | 06 september 2016
Genres: Young Adult
Pages: 320
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Continue Reading

Phobos

PhobosPhobos
Geschreven door Victor Dixen
Series: Phobos #1
Andere boeken in deze serie: Phobos 2
Uitgegeven door Q | 25 augustus 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 370
Goodreads
five-stars

Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven...
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden...
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Continue Reading

De wreker van laagstad

De wreker van laagstadDe wreker van laagstad
Geschreven door Daniel Polansky
Series: Laagstad #1
Uitgegeven door Q | 22 november 2016
Genres: Fantasy
Pages: 322
Goodreads
three-stars

Rigus is de prachtige hoofdstad van de Dertien Landen. De stad heeft echter ook een slecht gedeelte: Laagstad. Corruptie en criminaliteit zijn daar aan de orde van de dag. Het halfslachtige werk van de politie zorgt ervoor dat de meeste zaken onopgelost blijven.

Warden is een voormalig soldaat die tegenwoordig handelt in verdovende middelen. Wanneer een kind vermoord wordt gevonden in een steegje, gaat Warden op onderzoek uit. Al snel merkt hij dat hij in een wespennest terecht is gekomen. Er worden meer moorden gepleegd en Warden weet niet meer wie hij nog kan vertrouwen. Hij moet en zal de moordenaar opsporen. Als de moordenaar hem niet eerst op het spoor komt.

Continue Reading

Staalhart

StaalhartStaalhart
Geschreven door Brandon Sanderson
Series: De wrekers #1
Andere boeken in deze serie: Vlammenwerper
Uitgegeven door Q | 07 juni 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 416
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie.
Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Continue Reading

Armada

ArmadaAramanda
Geschreven door Ernest Cline
Uitgegeven door Q | 16 februari 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 386
Goodreads
four-stars

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit tijdens een saaie les wiskunde uit het raam te staren als hij ineens een ufo langs ziet vliegen.
Hij denkt dat hij gek is geworden.
Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als die van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de zesde plek staat van de wereldranglijst.
Maar wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens. Zack kan het bijna niet geloven.
De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada worden gevraagd om drones te besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van de wereld ligt plots op de schouders van de nerds.

Continue Reading

Finding it

Finding itFinding it
Geschreven door Cora Carmack
Series: Losing it #3
Andere boeken in deze serie: Losing it, Faking it
Uitgegeven door Q | 1 maart 2016
Genres: New adult
Pages: 283
five-stars

Kelsey Summers is nogal verwend en eenzaam. Ze weet niet wat ze wil met haar leven, dus gaat ze door Europa reizen, op zoek naar avontuur en zichzelf. Daar ontmoet ze de knappe, mysterieuze Jackson Hunt. Ze blijven elkaar maar tegenkomen en spreken af om een tijdje samen te reizen.
Ze voelt zich enorm aangetrokken tot Jackson. Elke dag die ze samen doorbrengen in romantische Italiaanse dorpjes valt ze harder voor hem. Maar hoeveel weet ze eigenlijk van Jackson? Het lijkt erop dat hij heel wat te verbergen heeft…

Finding it is het derde deel in de losing it serie. En man wat geniet ik van elk boek in de serie. Elk boek lijkt wel een ding gemeen te hebben, ze lezen heerlijk weg. Finding it heeft Europa als decor van het verhaal. Wat is er nou mooier dan ons continent? Cora Carmack neemt ons mee naar oude stadjes in Italië maar ook naar het oosten van Europa. Twee verschillende werelden die samen komen in een verhaal.

Finding it vertelt het verhaal van Kelsey. Ik ben allang weer vergeten wat haar rol in het eerste boek was maar dat maakt niet uit. Zij trekt door Europa heen om zichzelf te vinden. De manier waarop Kelsey met haar verleden om gaat is prachtig om over te lezen, hoewel dat niet zo leuk was voor haar.

Vanaf het moment dat Jackson Hunt in beeld komt begint het zwijmelen. Hij is aantrekkelijk en bijzonder vriendelijk tegen Kelsey. De manier waarop Kelsey met Jackson om gaat vind ik heel bijzonder om over te lezen.

Als je Losing it leuk vond, Faking it beter dan ga je van Finding it houden. Ik hoor namelijk van veel mensen dat ook zij vinden dat de serie met elk boek beter wordt. Dat vind ik dus ook! De personages zijn en blijven interessant en de verhaallijn is vernieuwend. Voor mij geldt het zeker, de serie wordt met elk boek een klein beetje beter.

Jammer genoeg is Finding it het laatste boek in de serie. Ik had zeker meer van Cora Carmack willen lezen. Het is te hopen dat uitgeverij Q dan ook de novella’s die hierbij horen ook gaat vertalen. Zo kunnen we nog iets langer bij onze geliefde personages zijn. Finding it is voor mij wel een mooie afsluiter van de serie. De connectie tussen Kelsey en de personages in de vorige boeken is er nauwelijks meer. Het voelde voor mij zeker als een einde. Alsnog had de serie van mij niet hoeven te eindigen.

Faking it

Faking itFaking it
Geschreven door Cora Carmack
Series: Losing it #2
Andere boeken in deze serie: Losing it, Finding it
Uitgegeven door Q | 3 november 2015
Genres: New adult
Pages: 296
Goodreads
five-stars

Max heeft een probleempje. Haar ouders willen langskomen en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten, niet haar ietwat ruige vriendje die in een band speelt en een grote tattoo in zijn nek heeft. Ze vreest dat haar ouders gaan ontdekken dat ze al een tijdje niet meer eerlijk is geweest en hun financiële steun zullen intrekken. Maar dan ontmoet ze Cade.
Cade is net naar Philadelphia verhuisd en probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Max krijgt Cade zo ver dat hij zolang haar ouders in de stad zijn zal doen of hij haar vriendje is. Alleen hadden ze er geen moment op gerekend dat Cade haar ouders met zijn charme en zijn acteertalent zo volledig voor zich zou innemen! Nu willen ze absoluut dat hij met kerst komt logeren. En hoe langer ze doen alsof, des te echter het allemaal lijkt…

Continue Reading