Riders

RidersRiders
Geschreven door Veronica Rossi
Series: Riders #1
Uitgegeven door Van Goor | 4 mei 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 379
Goodreads
four-stars

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Wat mij nieuwsgierig maakte naar Riders was toch wel de achterkant. Toen ik dit las dacht ik meteen wow dit klinkt echt heel erg tof! Gelukkig zag ik het boek niet lang daarna bij de bieb voorbij komen. Maar wat een sterk eerste boek in een serie is dit zeg!

Gideon is zwaar gewond geraakt maar op magische wijze is hij helemaal hersteld. Hij was al dood verklaard toen hij wakker werd. Dit is de basis voor het verhaal. Het een deel van het verhaal draait om hoe dit heeft kunnen gebeuren. Toen ik dit las was ik best wel mind blown, dit had ik niet verwacht. Gideon zit in een kamer en legt zijn verhaal uit aan een groep mensen. Wat er met die mensen is wist ik eigenlijk ook niet totdat de laatste bladzijde daar was. Dat is denk ik wel de grootste mind fuck van het hele boek, en dat zijn er nog eens wat!

Dus nadat Gideon uit het ziekenhuis kwam, kwam hij een meisje Daryn tegen. Zij zegt een hele hoop rare onbekende dingen tegen hem. Gideon is Oorlog een van de vier ruiters. Samen met zijn drie mede ruiters moet hij een voorwerp beschermen. Daryn is naar de andere ruiters op zoek. Dit maakt Riders best wel spannend. Wanneer de zoektocht begint zit De Horde achter de ruiters aan.

Riders is een geweldig eerste boek in de serie. Gideon moet net als de lezer de hele wereld van de ruiters nog ontdekken. De spanning is al voelbaar vanaf de eerste pagina. Maar buiten de spanning is het een normaal verhaal, niks speciaals voor mij. Het concept van Riders is uniek maar ik ben niet onderste boven van de uitwerking.


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge