Rode koningin

Rode koninginRode koningin
Geschreven door Victoria Aveyard
Series: Rode koningin #1
Uitgegeven door Cargo | 3 september 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 415
Goodreads
five-stars

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Wat als de wereld verdeeld zou zijn in twee groepen. De een heeft rood bloed en de ander heeft zilver bloed. De zilvers regeren over de wereld. Maar Mare een rood bloed heeft de krachten van een zilver. Kan zij haar krachten verborgen houden?

Het is alweer een jaar geleden, toen las ik Rode koningin voor het eerst. Ik was toen al zo overdonderd door de kracht van het verhaal. Nu las ik Rode Koningin weer. Ik was net zo overdonderd als een jaar geleden.

Voordat je aan Rode Koningin begint raad ik je aan om het filmpje van Epic Reads te bekijken. Deze legt uit hoe de wereld werkt. Ik heb hem hieronder neergezet. Het komt er dus op neer dat de wereld verdeeld is. Je hebt of rood bloed, er is dan niks speciaals aan de hand. Je bent dan of in de oorlog aan het vechten of je doet iets voor de zilver bloed. En je hebt de mensen met zilver bloed. Deze mensen zijn de machthebbers in de wereld. Zij hebben super krachten.

En dan heb je nog Mare. Mare komt erachter dat ze de krachten van een zilver heeft maar ze heeft zelf rood bloed. Dit zou onmogelijk moeten zijn. Toen de koning er achter kwam besloot hij Mare te beschermen en haar als zilver op te nemen. En toen werd het verhaal interessant. Als de bevolking erachter zou komen wie Mare is, dan gebeurt er iets wat niemand kan voorzien. Dat wil ik zien! Ik wil spanning en actie.

Rode koningin zit vol met spanning. Je hebt van die moment waarop je bijna op je vingers bijt van de spanning. En je hebt van die momenten dat je liever iets anders zou doen, het is wel wat langdradig. Maar ik heb er erg van genoten. Zelf zou ik Rode koningin nog wel een keer lezen. Het is geen straf voor mij.

Op naar Glass Sword zal ik maar zeggen. Ik ben nieuwsgierig, vooral na het einde van Rode Koningin.


Geef een reactie

CommentLuv badge