S.T.A.G.S.

S.T.A.G.S.S.T.A.G.S.
Geschreven door M.A. Bennet
Uitgegeven door Meis & Maas | 27 oktober 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 370
Goodreads
four-stars

Negen studenten. Drie bloederige sporten. Een dodelijk weekend.

Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje. Totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer en de andere genodigden niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

Een YA-trhiller van wereldformaat voor de fans van The Hunger Games en Looking for Alaska.

Een boek waarvan ik bij de cover al zoiets had van dit gaat best wel epic worden. Ja dat was S.T.A.G.S. voor mij. Niet veel later las ik waar het boek over ging. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ja dit wil ik zo snel mogelijk lezen.
Greer zit op S.T.A.G.S. maar ze voelt zich er alles behalve heel erg welkom. Een groep Middeleeuwers regeert over de school. Eens per jaar nodigen zij drie studenten uit om drie bloedsporten uit te gaan oefenen.

De Middeleeuwers doen mij een beetje aan de Cullens uit Twilight denken alleen zijn de Middeleeuwers nog net wat erger dan de Cullens. Toen ik dat door had moest ik best wel lachen. Het zijn beide elite groepen die geen nieuwkomers accepteren. Dus ja die overeenkomst was niet moeilijk om te zien.

S.T.A.G.S. heeft een intrigerend plot. Ik was vanaf het eerste moment eigenlijk al geboeid. Drie bloedsporten, ik had geen idee wat dat in zou houden. Maar al snel kwam ik erachter. Jagen, schieten vissen, zijn de drie grote hoofdstukken in het boek die verwijzen naar de drie bloedsporten.

Het verhaal boeide mij. Maar de hoofdpersonage Greer dus totaal weer niet. Nee zij is neergezet als een typisch personage. Iemand zonder geld maar wordt toch uitverkoren om in dit geval naar S.T.A.G.S. te gaan. Maar het verhaal daar om heen vond ik echt geweldig. Totdat ik op ongeveer driekwart van het verhaal was.

Na driekwart van het verhaal begon in de gelijkenissen te herkennen. Ik begon in te zien wat er ging gebeuren. Het werd iets voorspelbaar. Dat vond ik echt jammer. Als dat niet zo geweest was dan had ik het boek nog leuker gevonden. Daarnaast voelde het einde gehaast. Alsof er een einde aan gemaakt moest worden.

Over het algemeen heb ik heel er genoten van S.T.A.G.S.. Ik kan dit boek zeker aanraden. Voor de wat jongere lezers kan hij misschien wat gruwelijk zijn maar dat vond ik juist geweldig.

Ik wil uitgeverij Meis & Maas bedanken voor mijn exemplaar van S.T.A.G.S.


Geef een reactie

CommentLuv badge